Succes voor moeder en dochter

KAPEL-AVEZAATH Zaterdag vond bij PSV De Roskam een dressuurwedstrijd plaats. Van de organiserende vereniging was een tweetal combinaties succesvol. De paarden van dit duo waren moeder en dochter. Jozien van den Eijnde uit Beusichem maakte een succesvol officieel wedstrijddebuut door eerste te worden in de klasse B met Ragna LL (194). Dit voormalige Z2-paard van Laurie Jansen werd na haar sportieve carrière ingezet voor de fokkerij. Uit de combinatie met de hengst Wynton werd Indira LL geboren. Met deze merrie maakte Laurie op dezelfde wedstrijd hun debuut in de L1 en pakte meteen een oranje lint (188.5). In de klasse L2 ging in beide proeven de fijn sturende Merav van Dam van LR Satana aan kop met Ferenc (203.5/195). Fokker Edwin van Egmond genoot aan de zijlijn van de mooie en meewerkende Sandreo-zoon. Van Stal het Gildeland uit Lienden maakte deze keer vooral Eva Thijsen veel indruk. Zij liet met pony, Fleur van het Gildeland twee hele mooie B-proeven zien en verdiende daarmee terecht heel hoge scores: 214.5 en 213. Het optreden van dit duo leverde tevens een eerste en tweede prijs op. Op zondag vond een wedstrijd bij HSA Ravenswaaij plaats. Lorraine van den Brink deed er mee met Hamalia. De Tielse Grand Prix-amazone stelde haar merrie op aansprekende wijze voor en dat resulteerde in twee eerste prijzen met hoge punten (206.5/205). Fleur van de Gun is nog maar net gestart met Fay. Ze rijdt deze fraaie merrie voor Yvonne Termeer. Beide konden tevreden naar huis, want Fleur en Fay werden een keer tweede in de klasse L1 (205).

Tielse Thamar Mobach ging met haar Jappeloe wat verder van huis. Zij maakte in Lunteren haar debuut in het L-springen. In de eerste manche bleef de schimmelruin foutloos, maar moest in de barrage een balk laten noteren. In de tweede manche bleef al het hout op zijn plaats en zette de combinatie tevens een snelle tijd neer. Dat leverde een derde prijs op. Jappeloe was in het parcours mooi meewerkend en dacht steeds goed met zijn amazone mee.

Hippische agenda: 22 en 23 februari: menmarathon bij de Harten Hoeve in Deil; 23 en 24 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 26 en 27 februari: Bixie Voorjaarswedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath, 2 maart: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen en 3 maart: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath.