• Helma van der Ven
  • Helma van der Ven

Talent van DOS Sportief op dreef in Start competitie

ECK EN WIEL Met gave oefeningen - en dus veel toekomstperspectief - zijn de talenten van DOS Sportief het seizoen begonnen. De pas 6-jarige Esmee Vermeulen gaf in de categorie kabouter nu al aan het districtsniveau te beheersen. Resultaat: een zilveren medaille.

Esmee is de allerjongste telg binnen de selectie van DOS Sportief. Coach Helma van der Ven vertelt razend enthousiast: ,,Zij heeft een enorme passie voor de turnsport. Esmee is gewoon zeer talentvol. Dat uit zich vandaag ook op de wedstrijd in een geweldig leuk groepje met Hellas-turnsters. Esmee bekijkt alles rustig en doet haar eigen ding. Turnen, vooral en mooi en strak." Zij zag haar optreden beloond met een tweede plaats op het podium.

Op districtsniveau in de vijfde divisie acteerden Nicolien Eerbeek, Lonneke van der Spek en Milou van Verseveld binnen de groep instap. De laatste twee waren niet alleen zenuwachtig, maar ook enigszins onzeker. Ondanks het intensief instuderen op de training vormde het onthouden van een oefenstof een hekel punt. Voor Lonneke was bovendien een debuut met alle spanning die daarbij hoort. Nicolien Eerbeek daarentegen liet zien al langer mee te draaien. Dit resulteerde in een vierde plaats en extra bronzen medaille