• Foto: Ab Donker

TEC bakte er weinig van tegen HBS

TIEL TEC bakte er in Den Haag tegen HBS weinig van. De ploeg zakte op alle fronten door de ondergrens. De 3-2 nederlaag was terecht, al waren de Tielenaren in de allerlaatste seconde nog dichtbij de gelijkmaker.

In blessuretijd zorgde Matthijs van Gessel voor de 3-2. Vanaf de aftrap van HBS veroverden de Tielenaren de bal weer. Deze werd hoog naar voren geschoten, waarna Obi Onyeike opeens helemaal vrij voor het doel kwam. Zijn inzet ging via de keeper en de paal echter naast.

HBS startte goed aan de wedstrijd. Dat de ploeg na een dikke tien minuten op voorsprong kwam, was dan ook verdiend. De Tielse verdediging kreeg de bal niet goed weg, waarna Ali Al Frewadi een weggetrapte bal blokte. De bal eindigde achter doelman Sebastiaan van der Sman in het doel: 1-0.

Tjeerd Westdijk had de tweede treffer op zijn schoen, maar hij kon net niet bij de voorzet. Na twintig minuten kwam TEC uit een standaardsituatie op 1-1. Nehemia Sanaky nam een vrije trap, die door Sven van Ingen werd ingekopt.

Drie minuten stond TEC alweer achter. Aki Takasawa maakte een overtreding en de bal ging op de stip. Mike de Geer benutte dit buitenkansje: 2-1. Aan de andere kant strandde Sanaky een minuut later op de voet van doelman Kamperveen. Kurtley de Windt onderschepte een verkeerde terugspeelbal, maar kon deze kans niet afronden.

Pal voor rust kreeg HBS een vrije trap. Deze werd door Bart Koffeman langs Sebastiaan van der Sman gekopt: 3-1.

TEC gooide na rust alles op de aanval. Verdediger Sven van Ingen werd vervangen door middenvelder Bart Westerlaken. Het leverde een groot overwicht op, maar te weinig kansen. De eindpass was steeds onzuiver, terwijl TEC ook verzuime de vrije ruimte te zoeken. Kansen waren er wel voor de thuisclub. HBS sprong echter erg slordig met gevaarlijke counters om.

Pas in de laatste minuut werd het 3-2. Jip Bartels speelde zich vrij en trok terug op Matthijs van Gessel. De middenvelder schoot diagonaal laag in de verre hoek raak.