• Foto Rias Immink

    Rias Immink

TEC doet goede zaken

TIEL TEC deed in de Topklasse zondag goede zaken. Door de 2-1 overwinning op VVSB uit Noordwijkerhout stegen de Tielenaren van de tiende naar de zevende plaats. Die positie of hoger ambieert de ploeg, want aan het einde van de competitie promoveren de eerste zeven ploegen naar de nieuw te vormen tweede divisie.

Het was op De Lok een heerlijke voetbalmiddag met twee ploegen die volop voor de winst gingen. VVSB behoort tot de betere ploegen en heeft een razendsnelle voorhoede. TEC had echter verdedigend in doelman Sebastiaan van der Sman en de centrale verdedigers Erik van Dee en Bart Westerlaken de grote uitblinkers.

Hoewel TEC op de vertrouwde manier veel balbezit had in de beginfase waren de betere kansen voor VVSB. Een uitglijer van Walter Kiomegni bood Tomas Tavilla vrij baan richting Van der Sman. Linksback Kiomegni herstelde zich echter op snelheid en hield de spits van de bezoekers net van een doeltreffend schot af.

TEC kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Op basis van het voetballend vermogen was dat op dat moment ook verdiend. Spits Jip Bartels week uit naar de rechtervleugel en gaf Nehemia Sanaky een pass op maat. Sanaky stuurde met een geplaatst schot met de binnenkant schot de bal richting verre bovenhoek: 1-0.

In de daarop volgende fase zetten de bezoekers TEC onder grote druk. De ploeg kreeg ook twee dotten van kansen om gelijk te maken. Vladimir Josic kreeg door het midden vrij baan. Doelman Van der Sman had echter een uitstekende save in huis en hield zijn ploeg overeind.

Vier minuten voor de pauze was de kans voor Givalli Serbony zo mogelijk nog groter. De spits kreeg een voorzet van rechts op maat, maar kopte van dichtbij zo slap in dat Van der Sman de bal simpel kon vangen.

Na rust leek de thuisclub de controle weer terug te hebben over de wedstrijd. Dat het na dertien minuten toch 1-1 werd was een fikse tegenvaller, omdat een tweede Tielse treffer meer in de lucht hing. Erik van Dee maakte een lichte overtreding en arbiter Hof legde de bal op de stip. Van der Sman koos de goede hoek, maar kon de inzet van Bas Ruigrok net niet keren.

TEC nam na die tegenvaller het heft meteen weer in handen. De ploeg kreeg al snel loon naar werken. Opnieuw stond Bartels aan de basis van de treffer, die TEC op 2-1 bracht. Bartels speelde zich knap vrij op rechts en trok de bal terug naar de rand strafschopgebied. De voor Mo Nouri in de rust ingevallen Sven van Ingen schoot beheerst laag raak.

Toen Kurtley de Windt als invaller in het veld kwam voor Gregory Viereck kwam TEC in de slotfase toch in de problemen. Nehemia Sanaky moest de positie rechts achterin innemen. Deze speler is echter meer middenvelder of aanvaller dan verdediger. VVSB kreeg opeens aan beide vleugels veel ruimte. Uit de voorzetten ontstonden een aantal scrimmages die wonder boven wonder steeds in het voordeel van TEC uitpakten.

Frans van Niel kreeg de grootste kans voor de bezoekers, maar hij schoot van dichtbij over. TEC passeerde door de zege VVSB, Hercules en FC Lienden op de ranglijst.