• Ab Donker

TEC in kwartfinale beker

TIEL TEC is doorgedrongen tot de laatste acht in het bekertoernooi Zuid 1. De Tielenaren klopten in een matige wedstrijd zaterdag tweede klasser GJS uit Gorinchem met 1-0. Kurtley de Windt was twee minuten voor tijd de matchwinner.

GJS schakelde in de vorige ronde GVV uit door in Geldermalsen met 1-2 te winnen. De bezoekers speelden in Tiel vanuit een gesloten verdediging. Omdat het tempo bij TEC niet altijd hoog genoeg was en te veel het individuele succes werd gezocht, bleef GJS lang op de been.

TEC startte fel. Al na twee minuten kreeg Mo Nouri een mooie kans, maar doelman Raymon de Haan redde. Ook op de rebound van Obi Onyeike had de Gorinchemse Keeper een antwoord. De wedstrijd vlakte al snel af. Pas halverwege de eerste helft kreeg TEC de tweede kans. Ibo Aliskan schoot de bal centimeters naast de verkeerde kant van de paal.

De eerste kans voor GJS volgde snel daarna. Met grote moeite kon Erik van Dee Louis Damen van een kans afhouden. Voor het overige had TEC op het kletsnatte kunstgras wel een overwicht, maar viel er desondanks weinig te beleven.

Na rust miste Sven van Ingen het doel op enkele millimeters. Een minuut later schoot Van Ingen een vrije trap in, die door doelman De Haan grabbelend tot corner werd verwerkt. Een kopbal van GJS werd door de Tielse verdediging van de lijn gehaald. Nouri kreeg tot twee keer toe de kans om de score te openen. In beide gevallen trof hij echter een tegenstander.

Nadat Van Ingen een mooie mogelijkheid hoog over had geschoten, werd het kort voor tijd toch 1-0. Een hoge bal van rechts bleef hangen en uit de draai schoot De Windt raak: 1-0. Matthijs van gessel was nog dichtbij de tweede treffer maar doelman De haan redde fraai.

In de volgende ronde, de kwartfinale, stuit TEC op UNA uit Veldhoven. UNA speelt in dezelfde topklasse als TEC en komt op De Lok op bezoek.