• Tiel 30-03-2016
    Nieuwe aanwinsten voor voetbalvereninging TEC,
    iov Stad Tiel.
    Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent

TEC presenteert zes nieuwe spelers

TIEL TEC heeft zes nieuwwe spelers voorgesteld die de selectie voor komend seizoen komen versterken. Vijf van hen waren met hun familie aanwezig tijdens een geanimeerde persconferentie, boeiend aaneen gesproken door Riny ter Haar presentator van Stads TV Tiel.

Kay Huijgens (19) komt over van OJC Rosmalen, Randel Shakison (26) komt van AFC, Luuk Teurlinx (18) is thans keeper van de beloften van Brabant United, Mike Busse (23) speelt nu bij DTS'35, Renaldo Jongebloed (27) komt van FC Breukelen en Brian Peters (25) stapt over van Blauw Geel'38.

Huijgens viel op tijdens de uitwedstrijd van TEC in Rosmalen. De jonge aanvaller kwam na rust in het veld en werd daarna door de Tielse technische staf nadrukkelijk gevolgd. ,,Ik werd kort daarna gebeld door technisch adviseur Gery Vink. Hij heeft me met zijn enthousiasme aangestoken. Na vijftien jaar verlaat ik OJC Rosmalen. Een vreemd gevoel, maar ik denk dat het een mooie kans is om verder door te groeien."

Shakison (niet aanwezig wegens verplichtingen bij AFC), Busse en Jongebloet hebben een oude relatie met Vink en wel bij de jeugdopleiding van Ajax. Shakison maakt deel uit van het eerste team van het Amsterdamse AFC en treft TEC nog op de laatste competitiedag in Tiel. Busse kwam via Almere City terecht bij Cambuur. ,,Daar klikte het niet, ik heb er een slecht gevoel van over gehouden en mijn contract laten ontbinden. Ik speel nu in Ede bij DTS'35, maar ik ben erg blij dat ik een kans krijg bij TEC, hopelijk in de tweede divisie. Jongebloet scoorde al eens tegen TEC toen zijn toenmalige ploeg FC Lisse in de beker de Tielenaren trof. Voor Lisse speelde hij bij Dordrecht en Emmen, daarna bij FC Breukelen. ,,Gery was zo overtuigend dat ik na een seizoen uit Breukelen vertrek. Eigenlijk tegen mijn gewoonte in, maar dit aanbod was te mooi om te weigeren. Vink haalde altijd het beste bij me naar boven. Daar reken ik ook nu weer op."

Peters van Blauw Geel'38 had al overeenstemming met zijn ploeg om nog een seizoen te blijven. ,,TEC was me na onze wedstrijd verleden seizoen blijven volgen en wil me graag hebben. De technische commissie van Blauw Geel'38 gunde me die overgang. Echt een prachtige geste, zij gunden me die kans."

Als tweede doelman komt de jeugdige Teurlinx over van Brabant United. ,,Ik was echt verbaasd dat TEC me vroeg. Ik hoop erg veel van Sebastiaan van der Smsn te kunnen leren en me verder door te ontwikkelen."

Voorzitter Pieter van den Burg heette tenslotte alle spelers welkom. Hij memoreerde dat er in vijf jaar bij TEC enorm veel gebeurd is. ,,We lijken wel de 'Efteling' van Tiel, alleen met dat verschil dat we tot nu toe alle sprookjes hebben waargemaakt. We zijn klaar voor de tweede divisie, daarbij rekenen we op jullie inzet om ook dat sprookje waar te maken."