• Ab Donker

TEC weer terug in gevarenzone

TIEL TEC speelde woensdag 15 maart de inhaalwedstrijd tegen directe concurrent Jong Vitesse. Hoewel het doel voorafgaand aan de wedstrijd minstens een gelijkspel was, mocht het helaas niet baten. TEC had meer moeite met het snelle kunstgrasveld dan de technische mannen van Jong Vitesse. De mannen uit Tiel verlieten het veld met een 3-1 nederlaag. Hierdoor bevindt TEC zich weer in de gevarenzone. De verschillen onderin zijn zo klein dat de wedstrijd tegen AFC een cruciale pot wordt.

TEC begon ijzersterk aan de wedstrijd. Na 37 seconden krijgt Barry McGuire een grote kans. Nog geen 5 minuten later schiet Gianluca Maria de bal tegen de keeper. ,,De wedstrijd was anders gelopen als deze ballen erin waren gegaan", zegt trainer Frits van den Berk. ,,Dan is het extra zuur als Jong Vitesse in de 18e minuut wél via een corner het net weet te vinden. Een ingestudeerde corner die we van tevoren uitvoerig besproken hadden." TEC weet de achterstand nog voor rust goed te maken en weet wat hen te doen staat in de tweede helft: het gelijkspel vasthouden.

Net na rust valt echter snel de 2-1 voor Jong Vitesse. Trainer van den Berk moet risico nemen en brengt twee aanvallers in. Met Makiavala en van Ingen probeert hij een opening te forceren. Hierdoor neemt TEC meer risico en wordt er achterin 1 op 1 gespeeld. Tot het einde van de wedstrijd is het spannend, maar in de 88e minuut is gooit Jong Vitesse het slot erop. Via een prachtige vrije trap van Oude Kotte wordt het 3-1. ,,Zoals we er nu voor staan, moeten we nacompetitie spelen. In de breedte was Jong Vitesse beter, maar een gelijkspel was noodzakelijk. We staan maar 1 punt los van HHC. Zondag wordt een hele belangrijke wedstrijd."