• Eerste training in het nieuwe seizoen voor TEC, rondje langs het veld.

    Raphael Drent

TEC wint oefenpot van Jong NEC overtuigend

TIEL TEC startte in de oefenwedstrijd tegen Jong NEC uitstekend. Het eerste half uur gaf prima voetbal en ook nog eens een 3-0 voorsprong.

Al na vijf minuten had de doelman van jong NEC geen passend antwoord op een hard schot van Kurtley de Windt. Hij kreeg de bal nog wel uit zijn doel, maar de terugstuitende bal werd vervolgens door Vincent van Beek ingeschoten: 1-0.

Van Beek moest kort daarop geblesseerd uitvallen. Toen stond TEC al wel met 2-0 voor. Serhat Koç kopte van dichtbij een afgemeten voorzet van Robbie Holder in. In de twintigste minuut werd het 3-0. Holder werd de diepte ingestuurd en passeerde de doelman met een strak schot.

Vervolgens nam Jong NEC het initiatief over. De ploeg had veelvuldig balbezit, maar deed dat voor het doel niets mee. Ook na rust hetzelfde spelbeeld. De voor doelman Sebastiaan van der Sman in het veld gekomen Jean Marc Antersijn zag tot vier keer toe een speler van de bezoekers op zich af komen. Even zo vaak redde hij TEC met uitstekende reflexen. Eenmaal had de keeper geluk dat de bal via de onderkant lat terug het veld in stuitte.

TEC counterde waar mogelijk, maar kon voorin ook niets meer afdwingen. Daardoor bleef het 3-0.