• Foto Rias Immink

    Rias Immink

TEC wint thuis met 2-0

TIEL Vooraf waren de beschouwingen minder positief dan de laatste weken. TEC miste in het topklasseduel tegen HSC'21 drie belangrijke aanvallers. Jip Bartels was voor zijn studie in het buitenland, Kurtley de Windt en Trumaine Balrak zaten geblesseerd op de bank. Desondanks wonnen de Tielenaren met 2-0 van de ploeg uit Haaksbergen.

Kwalitatief was het zeker de minste van TEC op dit hoge niveau. Nu kwamen er echter andere kwaliteiten naar boven. Tegen het erg matig acterende HSC'21 was een enorme inzet voldoende om de punten op De Lok te houden.

Met Mohammed Nouri in de spits op de plaats van Bartels maakte TEC toch de nodige druk naar voren. De eindpass was echter zelden op maat. Van de bezoekers viel helemaal niets te melden.

In de twaalfde minuut leverde dat al een fijn steuntje in de rug op. Bart Westerlaken passte diep op de sprintende Nehemia Sanaky. Die zag verdediger BURAK Basut en doelman Jeffrey Brammer niet ingrijpen. Voor de middenvelder was het vervolgens een koud kunstje om de stand op 1-0 te zetten.

Na rust leek HSC'21 tegen de verhouding in op gelijke hoogte te komen. Cenk Uguz werd door de verdediging even uit het oog verloren en kwam alleen voor doelman Sebastiaan van der Sman uit. De Tielse doelman, de laatste weken toch al in grote vorm, pareerde de inzet van Uguz met een reflex.

Na ruim een uur was TEC dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Massaro Latuheru gaf een hoge bal op Sven van Ingen, die met de borst uitstekend controle kreeg. Zijn volley was hard, maar doelman Brammer maakte een schitterende redding. Van Ingen was door de technische staf vanuit de verdediging in de spits gezet om wat meer druk te zetten. Van Ingen was inderdaad steeds dreigend aanwezig,

In de slotfase probeerde HSC'21 het met lange ballen richting voorhoede. TEC liet zich daardoor echter niet verrassen en was door hard werken verdedigend niet te passeren. Vooral de backs Gregory Viereck en Walter Kiomegni waren onpasseerbaar.

Zelf kreeg TEC nog de nodige mogelijkheden bij snelle uitvallen. De bezoekers verwaarloosden steeds vaker de eigen verdediging. Voorin had TEC echter te weinig aanvallers staan om te profiteren. Van Ingen was er een paar keer dichtbij.

De beslissing viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Op het middenveld maakte een drietal Tielenaren de bal keurig vrij. De pass op Matthijs van Gessel was niet helemaal op maat, maar met een schitterende voetbeweging stuurde Van Gessel twee tegenstanders het bos in. Doelman Brammer had op zijn harde schot geen antwoord: 2-0.

Hoewel arbiter D'onorio nog drie minuten extra tijd bijtrok, kon HSC'21 niets meer uitrichten. De ploeg was duidelijk ontmoedigd na de tweede Tielse treffer. Daarnaast hadden de Haaksbergers ook voordat de definitieve beslissing viel geen al te grote kansen.

Door de overwinning steeg TEC naar een met VVSB gedeelde vierde plaats. De achterstand op koploper AFC bedraagt slechts drie punten. Komende zondag gaat TEC in Utrecht op bezoek bij Magreb'90. Deze ploeg staat in de middenmoot van de topklasse.