Theole en hoofdtrainer uit elkaar

TIEL - Na één seizoen scheiden de wegen van hoofdtrainer Leonard Refualu en Theole. De Tielse voetbalvereniging en de trainer zijn in goed overleg tot dit besluit gekomen. Refualu hoopt het seizoen in stijl af te sluiten met promotie naar de tweede klasse.

Na de degradatie afgelopen seizoen waren veel spelers vertrokken bij Theole. Ook de toenmalige trainers hadden aangegeven niet verder te gaan als hoofdtrainers. Het nieuwe trainersduo Leonard Refualu en Peter van Homoet begonnen het seizoen dus met een vrijwel nieuwe selectie dat aan elkaar moest wennen. Een uitdaging op zich en niemand verwachtte een snelle terugkeer naar de tweede klasse. Daarbij kwam tevens dat van Homoet het trainersvak bij Theole 1 niet kon combineren met zijn werk. Des te groter is de prestatie dat het team van Refualu nu halverwege het seizoen op een keurige 2e plaats staat met slechts twee punten achter de koploper.

Hoe het seizoen ook vordert, Leonard Refualu stopt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer van Theole 1. Hiertoe heeft het bestuur van Theole, in goed onderling overleg met de hoofdtrainer, besloten. Leonard hoopt met Theole 1 de goede resultaten te kunnen voortzetten. Hijzelf, de spelers en technische staf hebben de ambitie uitgesproken om Theole na één jaar derde klasse weer terug te brengen naar de tweede Klasse. ,,We hebben het in ons om dit seizoen te promoveren, dan moeten we dat ook maar doen", aldus Refualu.

Foto 1: Leonard Refualu en Peter van Homoet voorafgaand aan de wedstrijd tegen Achilles'29.

Foto 2: Leonard Refualu in gesprek met de fysio