• foto Rias Immink

Theole wint toppper op eigen veld

TIEL - Theole won in de derde klasse C Zuid 1 bij de hervatting van de competitie na de door de weersomstandigheden verlengde winterstop op eigen veld de topper tegen Real Lunet. De Tielenaren nemen nu na Emplina de tweede plaats op de ranglijst in. Door de 2-1 zege wipte de thuisclub over de bezoekers uit Vught heen.

Op Sportpark Drumpt begon Theole uitstekend. De ploeg drukte Real Lunet meteen in de eigen verdediging terug. Dat leverde wat kleine mogelijkheden op die niet werden verzilverd. Binnen het kwartier volgde echter ook de echte beloning. Chafik Allali controleerde een diepe bal uitstekend en haalde meteen van afstand uit. Het schot had zoveel vaart dat de doelman van de bezoekers de bal wel aan kon raken, maar niet stoppen: 1-0.

De goede start kon Theole niet vasthouden. Het spel werd slordiger en de bezoekers kwamen er steeds gevaarlijker uit. Dat leverde vooralsnog geen grote kansen op. Toch werd het na een klein half uur niet eens onverwachts 1-1, al was daar wel een strafschop voor nodig. Na een overtreding van Michel Vinken ging de bal terecht op de stip. De penalty werd onberispelijk door Real Lunet in een treffer omgezet. Doelman Bobby van Herwijnen was kansloos.

Het laatste kwartier voor de pauze gebeurde er niet veel. Beide teams verzandden in rommelig spel, waardoor er ook geen kansen werden gecreëerd. De 1-1 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van het vertoonde spel.

Na rust pakte Theole de draad weer op zoals in het eerste kwartier. Met een tomeloze inzet en bij vlagen uitstekend spel drukte de ploeg Real Lunet voor de tweede keer deze wedstrijd terug in de eigen verdedigende stellingen. Dat offensief leverde na een uur wedstrijd voor de tweede keer een Tielse voorsprong op. Danny Fisscher kopte een hoekschop van Francis Nijhof door en Bryan de Looze liep vervolgens de bal in het doel: 2-1.

Na deze treffer kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Theole kreeg enkele uitstekende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Maar ook doelman Bobby van Herwijnen moest enkele malen in de slotfase in actie komen om de voorsprong vast te houden. De keeper deed dat met verve.

De achterstand op koploper Emplina bedraagt voor Theole twee punten. Real Lunet volgt op een punt van de Tielenaren. Baardwijk heeft evenveel punten als Real Lunet maar speelde een wedstrijd meer.