• Wibout Bootsma

Thom runner-up NK turnen op voltige

ZOELEN De 16-jarige Thom van Hemert uit Zoelen zette zondag 12 juni een prachtige prestatie neer op het Nederlands Kampioenschap turnen in Alphen aan de Rijn. Hij won de zilveren medaille op het toestel voltige in de 3e divisie met een score van 10,75. ,,Ik had het niet verwacht, hoor. Ik zag de scores van de anderen en toen werd ik wel nerveus", vertelde de turner na afloop van de finale.

Thom turnt bij Levitas Gym & Dance uit Wijk bij Duurstede. De turners van die vereniging behaalden tijdens het Nederlands Kampioenschap overigens nog meer successen. Zo veroverde de 19-jarige Jasper Bootsma uit Houten de eerste plaats op het toestel vloer in de 3e divisie met een score van 12,80. Het komende jaar mag de turner zich dus Nederlands Kampioen op vloer in de 3e divisie noemen. ,,Onverwachts, maar helemaal top!", reageerde de kersverse kampioen nadat hij zijn medaille in ontvangst nam.

De 30-jarige Wesley Schuck uit Wijk bij Duurstede, ook turner bij Levitas, greep helaas naast de hoogste podiumplaats op het toestel ringen in de 3e divisie na een hapering in zijn oefening, waardoor de jury een element niet mee kon tellen. Hij werd uiteindelijk 5e met een score van 11,35. Voor Wesley was dit Nederlands Kampioenschap zijn laatste wedstrijd. ,,Ja, het is natuurlijk wel jammer, maar ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik de finale zou halen. Dus het is ook wel mooi", zei Wesley na zijn toestelfinale.

Foto: Thom van Hemert (links) zag zijn winst niet aankomen. ,,Ik zag de scores van de anderen en toen werd ik wel nerveus." Rechts: trainer Michiel Jansen.