• KV Tiel'72

Tiel'72 C1 verovert derde plek op NK 

PAPENDRECHT Voor het eerst in de clubgeschiedenis van korfbalvereniging Tiel'72 stond er afgelopen zaterdag een team op het Nederlands Kampioenschap. De C1 werd derde van Nederland op het NK 1e Klasse in Papendrecht.  

 

Een bus vol met Tiel'72-supporters vertrok op zaterdagochtend naar Papendrecht om het team aan te moedigen. Gehuld in een oranje shirt met daarop 'trotse supporter van KV Tiel'72' namen de ruim honderd supporters plaats langs de lijn en kon het korfbalspektakel beginnen.

 

Terwijl "Tielenaren, Tielenaren" door de PKC-hal scandeerde, stonden de spelers van Tiel'72 C1 klaar voor hun eerste wedstrijd tegen Velocitas C1. "Wat een gespannen koppies", merkte een van de ouders langs de lijn terecht op. Dat de jeugdspelers erg gespannen waren, bleek ook wel uit het spel. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het gat van de korf werd moeizaam gevonden. De eerste wedstrijd werd dan ook verloren met 5-8.  

 

Herpakken en op naar de volgende wedstrijd, want er was nog niks verloren. Dit was precies wat de spelers deden, uiteraard met de steun van hun oranje legioen en ze wisten de overige twee poulewedstrijden te winnen met 8-10 en 8-7.

De vermoeidheid bij de spelers sloeg toe na drie wedstrijden topkorfbal. Ze moesten nog een keer alle energie verzamelen en nog een keer knallen tegen de C1 van Maassluis. Het Tielse publiek ging ook nog een laatste keer volledig achter de spelers staan en wisten de spelers naar een 12-10 overwinning te schreeuwen, waarmee het team dus derde werd van Nederland.  

Trotse spelers, trotse supporters, maar vooral ook trotse coaches. ,,Ik ben super trots als ik al die blije koppies zie op deze dag. Een mooie afsluiting van een goed seizoen", aldus trotse coach Luc van Harten. Volgend jaar zal de C1 van Tiel'72 uit gaan komen in de Hoofdklasse.