Tienjarig jubileum Theole G-team

TIEL Voetbalvereniging Theole begon tien jaar geleden met voetbal voor kinderen met een beperking. Om dit jubileum te vieren werden de spelers en begeleiders zondag 22 maart flink in het zonnetje gezet.

Het plezier droop er vanaf toen de jongens en meiden onderling samen met mascotte Tjooleke een wedstrijd speelden voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal. Na afloop van hun wedstrijd werden de spelertjes verrast met Theole trainingspakken en inloopshirts, welke waren gesponsord door hoofdsponsor Opel Mulders en stersponsor Van Helden Relatiegeschenken. Uiteraard werd de kleding direct met trots aangetrokken. Als kers op de taart mochten de spelers van het G-team met Theole 1 het veld oplopen

voordat zij de competitiewedstrijd tegen Boxtel spelen. In het clubhuis stond inmiddels een grote taart klaar met daarop hun teamfoto.

Trainster Anja Roelofs is al vanaf dag 1 betrokken bij het G-team van Theole. ,,Tien jaar geleden was er nog helemaal niet zoveel sportaanbod voor kinderen met beperking. We vonden dat daar verandering in moest komen. In 2005 zijn we begonnen met een groep van 7 kinderen. Soms was het een seizoen spannend of er nog wel genoeg animo zou zijn voor het G-voetbal, maar de laatste jaren zien we alleen maar een stijgende lijn. Op dit moment hebben we zelfs 25 spelers die allemaal tegelijk trainen. En die er allemaal trots op zijn om lid te zijn van Theole." Op de vraag wat het G-team zo bijzonder maakt antwoordt ze: ,,Dat iedereen geaccepteerd wordt en de kans krijgt om te voetballen."

G-voetbal biedt mensen met een beperking een mooi kans om in beweging te blijven. En dat was te zien op de stralende gezichten van de spelers. Voor het begeleiden van de trainingen en spelertjes zijn echter best veel vrijwilligers nodig. Er zijn dan ook altijd nieuwe vrijwilligers welkom die willen ondersteunen in deze mooie maatschappelijke taak. Het G-team van Theole traint iedere vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur. En ze vinden het leuk als er mensen komen kijken. Mensen die interesse hebben om ons te helpen, kunnen zich melden op de website www.theole.nl.