Tonke van de Pol weer op wedstrijd

RAVENSWAAIJ Het wedstrijdweekend begon deze keer bij HSA Ravenswaaij, waar op vrijdagavond een dressuurwedstrijd werd georganiseerd.

Eva Berends deed er mee in de klasse B/AB met Bueno van het Gildeland en werd twee keer eerste. Tevens wist zij een winstpunt te scoren. Een aantal andere ruiters van deze stal uit Lienden startte een dag later op het prachtige concours van De Bergakkerruiters op het weiland achter het bekende Stroomhuis in Neerijnen. Hanno van Kalkeren deed met Gucci van het Gildeland mee in de klasse L2, behaalde een tweede prijs (185) en verzekerde zich daarmee tevens van een startplaats op het provinciale kampioenschap. Franka Koster werd twee keer eerste, met winstwaardige scores, in de klasse Z2/DE met alleskunner Mirthe van het Gildeland. Vervolgens bleef het duo ook foutloos in het BB-springen en dat leverde eveneens een eerste plaats op. Joyce van Soest stuurde getalenteerde Welshpony Smarty naar twee eerste prijzen in de L1/AB (182.5/181).

Broer en zus, Robert en Anja Rijksen van rijvereniging ook van rijvereniging De Grote Brug reden eveneens in de prijzen. Robert stuurde zijn getalenteerde Delaila naar een tweede prijs in de Z1 (207). Anja stelde haar Google heel netjes voor in de L1 en dat leverde eenzelfde klassering op (198). Bij de ponycombinaties werd deze klasse beide dagen met overmacht gewonnen door Chantal van Brenk (203/202.5/199.5/193.5). Reed ze vorige week nog in de prijzen met haar paard Undercover, nu stelde ze de NWR-goedgekeurde hengst, Bijsterhof's Valencio op indrukwekkende wijze voor. Deze combinatie zou op de Gelderse Kampioenschappen wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Hetzelfde geldt voor Lara van Soest, die op beide dagen met de door haarzelf opgeleide C-pony, Woldberg's Tobias een hele fijne M2-proef liet zien en daarmee eerste werd (203/190). In de M1/DE wist Janine de Bruijn met Ceasar Prince Z een nette proef te laten zien en dit leverde haar een oranje lint op (187).

In deze klasse, maar dan met haar paard Higgens liet Jolanda Arisse op zowel zaterdag als zondag fijne proeven zien. Beide dagen mocht ze dan ook een tweede prijs ophalen (194/193.5). Jolanda start onder de vlag van PSV de Roskam en van deze club waren meerdere ruiters succesvol in Neerijnen. Zo pakte Lizet van Welie op beide dagen een eerste prijs in de B/DE met haar Miranda (198.5/191). In dezelfde klasse, maar dan met het paard Grande d'Hotot werd clubgenoot Jannick van Haaften twee keer eerste (192/190). Het optreden van deze combinatie in de springring was in de klasse B ook nog goed voor een derde prijs. In de klasse L-springen liet Cecile van Valburg een heel fijn rondje zien met Zebalia en werd daarmee eerste. Iris van der Gaag bleef met haar brave Sandu dubbel nul in de klasse B/DE en dat leverde eveneens een oranje lint op. In dezelfde klasse deed ook Anouk Hese van Stal Contessa beide dagen mee met Contessa's Top Gun. Op zaterdag werd ze met een pechbalk tweede. Op zondag nam ze sportief revanche met haar palomino en won haar springrubriek na een mooie nulronde. Tevens beproefde ze haar geluk in de dressuurring en pakte in de B/DE ook nog een tweede prijs met een dubbel winstpunt (199).

Tielse Cisca Gerritsen zette een goede prestatie neer tussen de dressuurbordjes. Met de pas onlangs van een blessure herstelde Wanted Girl liet ze een fijne ZZ-Licht-proef zien en werd hiermee mooi eerste (229). Het was even stil rond Tonke van de Pol uit Ingen na verkoop van haar ervaren wedstrijdpaarden. Inmiddels start ze weer met een paar jonge paarden. Op deze Judith's Nini Z en Hakuna Matata reed ze in de klasse B-springen meteen weer in de prijzen, respectievelijk eerste en tweede, met hoge stijlscores. In deze klasse ging bij de ponycombinaties zowel op zaterdag als op zondag een amazone van LR Satana op kop, Lily Hoogendoorn met Snowball B. Dit duo bleef niet alleen foutloos, maar behaalde tevens hoge scores voor haar stijl van rijden in het parcours.

Hippische agenda:

5 juli: avonddressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Tevens om ± 19.45 uur huldiging kringkampioenen; 6 juli: dressuurwedstrijd bij rijvereniging Tielerwaard-West in Herwijnen; 9 en 14 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 12 en 19 juli: dressuurwedstrijd bij HC De Lingebrug in Zoelen; 15 juli: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; dressuurwedstrijd bij LR de Malsnaruiters in Buurmalsen; 17 juli: avonddressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 20 t/m 22 juli: internationale samengestelde menwedstrijd bij Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.