Topprestatie Lisanne van Meerten

LIENDEN Alles wat Lisanne van Meerten momenteel aanpakt met haar pony Justine wordt een succes. Zaterdag deed de jeugdig menster uit Lienden mee aan de Strijd der Districten in Nijkerk. Van de vier mendistricten waarin Nederland is verdeeld, verschenen speciaal hiervoor geselecteerde deelnemers aan start bij hippisch centrum Luxool in een pittige marathon. Deze was speciaal voor de gelegenheid gebouwd door internationaal parcoursbouwer Jeroen Houterman.

Lisanne bleef over twee omlopen foutloos en zette daarbij ook een nette tijd neer, met een derde plaats in het individuele klassement als resultaat. Ze reed voor district Oost en mede door haar inzet, werd aan het einde van de wedstrijd dit district als kampioen gehuldigd. Lotte Zaaijer uit Maurik deed op dezelfde locatie met Sander mee aan een speciale Jeugdrubriek met als inzet een ticket voor de wedstrijd die in april op Paard & Koets plaatsvindt. De kleindochter van de bekende menner Thijs Gerritsen lijkt zijn talent te hebben geërfd, want met een tweede plaats lijkt ze verzekerd van een startplaats in Horst.

Hippische agenda:
9 en 10 februari: minimarathon bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 10 februari: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 11 en 16 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 17 en 18 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 24 en 25 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.