• Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg

Turnsters DOS Sportief gaan vlot het water op

BUREN De turnsters van DOS Sportief vervulden zaterdag een compleet andere rol. Staan zij normaal gesproken op de wedstrijdvloer nu hadden zij plaatsgenomen in vijftien boten voor een kanotocht op de Korne bij Buren. Dat gebeurde allemaal in het kader van een feestelijk slot van het seizoen.

Het evenement was met zorg uitgekozen, kostte trainingscoördinator Helma van der Ven wel wat hoofdbrekens, maar was een schot midden in de roos. De ideale weersomstandigheden zorgden voor extra positieve inbreng. Bovendien was er op meerdere terreinen hulp van vrijwilligers om de tocht een hoge belevingswaarde toe te kennen.

Wilgje buitensport gaf de deelneemsters een duidelijke uitleg bij de start. Leiding, juryleden en ouders waren ruim vertegenwoordigd in de boten. Hierdoor kreeg de kanotocht van de turnsters het karakter van een familie-uitje. In dit geval een complete DOS-familie met een uitstraling van hechte onderlinge banden.

Halverwege de tocht stond een picknick op het programma. Bij de aanlegsteiger ontstond menigmaal hilariteit en spontaniteit. Sommige turnsters doken zelfs in het water om een clubgenootje te begroeten. Het illustreerde de feestelijke stemming binnen de groep. Eerder was de leiding met assistenten al in het zonnetje gezet door de leden en ouders van de turnafdeling, waarin naast de hoofdselectie de plusgroep is ondergebracht.

De tocht op de Korne vormde gelijktijdig een uitdaging voor de turnsters op onbekend sportief terrein. De kunst van het peddelen met de kano bracht in eerste instantie lachwekkende situaties in beeld, maar bij de terugtocht was al de nodige beheersing te zien. Iedereen stapte met volle tevredenheid uit de boot. De speeltuin in Buren vormde het eindstation van de trip. Hier werden alle deelneemsters getrakteerd op snacks om aan het uitje een smakelijk geheel te geven.