Turnsters van DOS Sportief naar halve finale

ECK EN WIEL - Voor Manuela van Biesbergen en Zinzi Nijhoff is het seizoen nu al een beetje geslaagd. De turnsters van DOS Sportief hebben zich namelijk gekwalificeerd voor de halve finale van het bondskampioenschap. Dit hebben zij te danken aan de uitstekende resultaten in de regionale voorronde.

De twee komen in de derde divisie uit bij de senioren. Regionaal haalden zij met een tweede en derde positie als beste resultaat ruimschoots de eis voor de halve finale van het BK. In deze categorie is dat landelijk de hoogst haalbare klasse. Om de nationale finale te bereiken wordt van de gymnasten een nieuwe topprestatie gevraagd. Gewoon, omdat in deze divisie de concurrentie enorm is. Zinzi Nijhoff kwam al eens zover bij de junioren en behaalde zelfs een medaille, Van Biesbergen debuteert op landelijk niveau.

Turnsters van DOS Sportief in andere categorieën kunnen in een volgende kwalificatie nog voor een verrassing zorgen, maar daarop wordt in het Eck en Wielse kamp vooralsnog niet gerekend. Wel op succes in rayon- en districtswedstrijden, alsmede de regionale vijfkamp.