• Een goed gemutste selectiegroep van DOS Sportief staat klaar voor de toestelfinales in het rayon Turnado.

    Manuela van Biesbergen
  • Manuela van Biesbergen

Tweemaal goud voor junioren DOS Sportief

ECK EN WIEL De toestelfinales van het rayon leverden voor de junioren Kirsten Eerbeek en Joyce Verhoeks een gouden plak op. De turnsters van DOS Sportief veroverden die op brug en vloer.

Voor de dit seizoen succesvolle Kirsten Eerbeek lagen er in de vierde divisie kansen op elk toestel. ,,Brug was een plaatje om te zien vanwege het vlotte verloop'', zo oordeelde coach Manuela van Biesbergen. Zij kreeg gelijk, want met 10.500 punten pakte de gymnaste van DOS Sportief de eerste prijs. De evenwichtsbalk kende – zoals welbekend – eigen rechten. Het bleef bij een vijfde positie. Sprong gaf een matig beeld, maar op vloer gloorde er hoop. Echter net niet genoeg om het erepodium te bereiken. Met een vierde plaats kwam zij nipt tekort.

Kimberley Schagen en Joyce Verhoeks kwamen in de vijfde divisie op een aantal toestellen aan bod. De eerste beleefde geen prettige start met een tegenvallende brugoefening (zesde) en een tekort aan moeilijkheid in e balkoefening. De zenuwen speelden haar duidelijk parten. Niettemin reikte zij nog tot een vierde plaats met een minimaal verschil van 0,050 punten op de winnares van het brons. Op vloer turnde Schagen een energieke oefening. Het leverde haar de begeerde plak op met een gedeelde derde plaats (11,650 punten).

Joyce Verhoeks turnde op twee onderdelen. Zij had pech op sprong vanwege een technische fout. Daardoor ontstond een nulscore bij één van haar beurten en halvering van het eindcijfer. Meer dan een zevende plaats zat er toen niet in. Op vloer liet zij echter zien wat zij werkelijk in haar mars heeft, gooide alles in de strijd en legde een choreografie neer die beantwoordde aan de muziek. Joyce werd beloond met de gouden medaille en een score van 11,950 punten.

Stefanie Pameijer kwam in de derde divisie (landelijke lijn) bij de senioren uit op alle toestellen. Ondanks gave gymnastische sprongen kreeg de evenwichtsbalk niet het verwachte verloop vanwege een misser bij een acrobatische combinatie. Zij verspeelde er een vrijwel zekere medaille mee. Vloer verliep redelijk, maar zeker niet kansrijk. Sprong leverde met 11.150 punten een acceptabele score op, brug kende een stagnerend verloop vanwege een stop na een vluchtelement. Bij elkaar onvoldoende om mee te dingen, maar wel perspectiefvol.