Unieke relatie Profronde en Boels

TIEL "De Profronde en Boels Rental zijn onafscheidelijk." Robert Janssen kan zich geen Profronde van Tiel voorstellen zonder de oranje kleuren van zijn werkgever. Het is een unieke relatie waar beide partijen van zullen genieten als op 31 juli de wielerwedstrijd weer verreden wordt.

Boels Rental is een van Europa's leidende verhuurbedrijven op het gebied van machines, gereedschappen, tijdelijke huisvesting en event equipment. De vestiging in Tiel is al jaren betrokken bij de Profronde van Tiel: "Het begon kleinschalig, maar het evenement is steeds groter geworden. Waar wij kunnen helpen, helpen wij", vertelt Janssen. Begon het met een 'simpele' loopbrug, inmiddels levert Boels onder andere toiletten en ook zorgt het bedrijf voor de elektra.

Toen Wim van Rooijen Boels destijds benaderde voor sponsoring, was het voor Janssen geen lastige vraag: "Het evenement past bij ons. Boels heeft een eigen UCI dameswielerploeg en dit is ook gewoon een mooi evenement. Voor ons was het één plus één. De Profronde heeft ook een hoge gunfactor. Dat heeft onder andere te maken met de mensen achter de organisatie. Met hen hebben we door alle jaren een fijne relatie opgebouwd. Wij kunnen ons niet voorstellen dat wij niet meer sponsoren. Boels en de Profronde zijn echt onafscheidelijk."

Op zoek naar sponsoren voor de volgende editie van de Profronde hoeft de organisatie ook niet lang te wachten op het antwoord van Boels: "Wij verwachten de organisatie ieder jaar weer terug. Maar wij weten het antwoord al, voordat de vraag gesteld is", lacht Janssen. Het evenement heeft voor Boels dan ook grote waarde: "Het gaat om een stukje naamsbekendheid. Het is een mooie gelegenheid om in beeld te komen. En dan vallen wij ook nog eens extra op. Ons oranje logo is niet te missen."

Maar ook de medewerkers van Boels zijn bezig met de Profronde: "Het team in Tiel kijkt er echt naar uit, en ik zelf ook, al werk ik inmiddels niet meer in Tiel. Ik krijg ook veel vragen van klanten of ze mee mogen naar de Profronde. Ook onder hen leeft het, en dat is leuk! Het is een prachtige gelegenheid om te netwerken en het is ontzettend gezellig. Als het weer dan ook nog eens mooi is, is het helemaal geweldig!"