• FC Lienden
  • FC Lienden

Van den Meiracker verruilt sv Spakenburg voor FC Lienden

LIENDEN Danny van den Meiracker stapt per direct over van sv Spakenburg naar FC lienden. Nadat de 27 jarige centrumspits in de winterstop terug gezet was naar de B-selectie van de Spakenburgse club kwamen club en speler in goed

onderling overleg overeen het lopende contract voortijdig te ontbinden waardoor een overstap naar een andere club in deze januari transferperiode mogelijk werd. FC Lienden, op zoek naar aanvallende versterking voor de rest van de competitie, wist in een tijdig stadium overeenstemming te bereiken met de voormalig profvoetballer.

Danny van den Meiracker sluit onmiddellijk aan bij de selectie van trainer Hans Kraay jr. en de verwachting is dat de formaliteiten deze week afgerond worden zodat de speler komend weekend speelgerechtigd kan zijn. De voormalig clubicoon van sv Spakenburg zal overigens niet in actie komen tijdens het competitieduel in de Tweede divisie tussen FC Lienden en sv Spakenburg van zaterdag 28 januari. Hierover hebben alle betrokkenen in goede samenspraak afspraken gemaakt gezien de gevoeligheid van de situatie.

Danny van den Meiracker speelde in de jeugd bij o.a. FC Utrecht en sv Spakenburg. Bij deze laatste club maakte de speler zijn doorbraak naar het eerste elftal waarin hij van 2009 tot 2012 speelde. In het seizoen 2011/'12, het seizoen dat sv Spakenburg kampioen werd, scoorde de aanvaller 24 maal. In 2012 werd Spakenburg verlaten voor een avontuur in het betaalde voetbal. Na een seizoen N.E.C. Nijmegen werd de overstap gemaakt naar FC Oss. In de twee seizoenen bij deze club in de Jupiler league kampte de inwoner van Baarn met veel pech. Met twee zware kruisbandblessures was de speler geruime tijd uit de roulatie. In 2015 keerde de aanvaller terug naar sv Spakenburg waar hij vorig seizoen in competitieverband 15 keer scoorde. Tot de winterstop van dit seizoen was Danny van den Meiracker nog aanvoerder bij de Spakenburgse tweededivisionist, die in de winterstop ook voortijdig afscheid nam van trainer Hans van de Haar (voormalig trainer bij FC Lienden). In de tweede divisie scoorde de nieuwste aanwinst van FC Lienden dit seizoen tot dusverre 7 maal.

Danny van den Meiracker is de tweede versterking in deze transferperiode voor FC Lienden. Eerder keerde aanvaller Frank Wiafe voortijdig terug van Fortuna Sittard, de club die de speler voor dit seizoen weg kaapte bij de Betuwse club.

Voor FC Lienden wacht in de Tweede divisie zaterdag de uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout.