• Cees van Cuijlenburg

Veel emotie bij afscheid dansinstructrice DOS Sportief

ECK EN WIEL Jessie Schreuders heeft tijdens een speciale show afscheid genomen als instructrice van de streetdance bij DOS Sportief. Een moment dat haar nog lang bij zal blijven. Niet alleen vanwege het hoge waarderingsgehalte, maar vooral door het afgedwongen respect. De bijeenkomst stond bol van emotie, waarbij menig traantje werd weggepinkt.

In twee jaar tijd ontpopte Jessie Schreuders zich tot een grote bindende kracht binnen de streetdance bij DOS Sportief. Gestart als zestienjarige en opvolgster van Lidianne van Ingen ontwikkelde zij een eigen stijl en benadering. Nu kiest zij voor een nieuw werkveld, namelijk als au pair in Nieuw-Zeeland. Met Jamie de Heus krijgt zij bij DOS Sportief een opvolgster van eveneens zeer jeugdige leeftijd. In de taakoverdracht klikte het goed tussen de twee. Een  treffend bewijs vormde het gezamenlijk programma bij het afscheid van Jessie Schreuders.

Met talrijke ouders en belangstellenden op de stoelen presenteerde het duo een vlotte en gevarieerde show. Hierin liet Jamie de Heus als nieuwbakken instructrice met een persoonlijk optreden zien dat zij beschikt over kwaliteit en een gezonde dosis enthousiasme. Het daarop volgende afscheid van Jessie Schreuders was emotioneel, af en toe zelfs ontroerend. Alle leden van de dansgroepen kwamen langs bij hun favoriete lesgeefster voor een omhelzing dan wel het aanbieden van bloemen en cadeaus.

Voorzitter Peter van Dijk benadrukte namens het bestuur nog eens de betekenis van Jessie Schreuders voor de club en in het bijzonder voor de dansafdelingen. Hij overhandigde haar een rugzak met traditionele Nederlandse producten voor de reis naar Nieuw-Zeeland. De voorzitter – die zelf een uitstekend zanger is – verraste haar met een tekstueel treffend loflied op een melodie van de Belgische popgroep Clouseau. Het ontroerde de scheidende instructrice diep zo bleek uit haar welgemeende dankwoord.