• Foto: Ab Donker

Verdiende overwinning TEC

TIEL Voor het gepromoveerde TEC verloopt de competitie in de topklasse zondag als een sprookje. In Haaksbergen won de ploeg na een zwak begin verdiend met 0-2. Daarmee stegen de Tielenaren naar een gedeeld derde plaats met De Treffers.

Zoals gezegd was de start niet best. Kurtley de Windt speelde terug op zijn doelman Sebastiaan van der Sman, maar zag Joost Extercate over het hoofd. Deze kwam een op een tegenover de doelman te staan. Van der Sman redde echter uitstekend. Na een fout van Erik van Dee haalde ook Rick Bouwmeister de trekker niet over.

Langzaam kreeg TEC wat meer vat op de wedstrijd. De ploeg legde veel energie in de wedstrijd. De Windt veroverde de bal op het middenveld en strandde na een snelle solo op doelman Jeffrey Bremmer.

Na rust had spits Jip Bartels moeten scoren, toen de bal na geklungel van twee verdedigers voor zijn voeten viel. Hij schoot naast. Een kopbal van Ibo Aliskan uit een corner ging net naast.

Van der Sman verrichtte nog een heldendaad door de doorgebroken Bouwmeister het scoren te beletten. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Sven van Ingen kopte in en doelman Bremmer kon de bal slechts tegenhouden. Jip Bartels was attent: 0-1.

TEC besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd. Daar ging een foutieve pass van het middenveld van HSC'21 aan vooraf. De Windt kreeg de bal te pakken en was iedereen te snel af. Ook Bremmer was kansloos: 0-2.

In de slotfase hield TEC eenvoudig stand. De beste kans was nog voor Bartels. De spits speelde zich met een korte draai vrij. Op het harde schot had Bremmer nu wel een antwoord.

De zege was des te meer belangrijk omdat HSC'21 nu als medekandidaat voor promotie, de eerste zeven ploegen stijgen naar de te vormen tweede divisie, met een achterstand van negen punten voorlopig is afgeslagen.