• Tielse ouderen nemen deel aan de training van Walking Football op het Theole-complex, in Tiel.

    Joop Kols

Voetbaltoernooi voor en met ouderen

TIEL Op vrijdag 22 maart heeft de Tielse Molukse walkingfootball-initiatief Maluku OldStars Theole Tiel een groot aantal ouderenteams te gast op Sportpark Drumpt bij TSV Theole aan de Groenendaallaan in Tiel. Molukse- en Nederlandse teams hebben dan een sportieve ontmoeting waarbij het fenomeen 'walking football' centraal staat.

Vorig jaar september is dit Tielse initiatief opgestart voor Molukse ouderen. Vanuit Het Nationaal Ouderenfonds werd Tielenaar Vic Latumahina door KNVB-trainer Joop Kols ervoor benaderd. Samen met Frits Manuhutu en Laurens Saptenno heeft Latumahina vorm gegeven aan het initiatief. Nu, een half jaar later kan men terugzien op een periode waarin wekelijks iedere vrijdagochtend gemiddeld 20 65-plussers met veel plezier naar het Theolecomplex komen om met elkaar op het veld partijtjes te spelen. De derde helft is bij walking football het belangrijkst. Sociale contacten en een gezellige ontmoeting is daarbij belangrijk. Het team werd al enkele keren uitgenodigd voor deelname aan toernooien in het land.

Landelijk is walking football in opkomst. Met speciale spelregels worden ouderen bediend om met plezier te bewegen en te sporten om ook de vitaliteit te bevorderen. Her en der in het land worden toernooien georganiseerd, zo ook nu in Tiel vrijdag 22 maart.

Het toernooi begint om 10.00 uur. De entree is gratis.

De werkgroep die het toernooi organiseert heeft bijdrages gekregen van Het Nationaal Ouderenfonds en van Tielse bedrijven om het mogelijk te maken dat de ouderen een sportieve- en gezellige toernooidag kunnen hebben, zoals van de supermarkten Coöp Laan van Westroijen, Albert Heijn, Jumbo, Groenhuijzen Elektra Tiel, Gasterij Flipje, Betuwe Wegrestaurant, Dorpshuis Ons Tehuis IJzendoorn, Liesbeth Wattimury Fotografie én de volle medewerking van TSV Theole.