Vrouwen Teisterbanders ten onder

KERK-AVEZAATH Verleden jaar degradeerden de vrouwen van Teisterbanders uit de eerste klasse na in de nacompetitie te zijn verslagen door DVC'26. Door de degradatie is de ploeg een van de favorieten in de tweede klasse. Na een wedstrijd staat Teisterbanders alweer met beide voeten op de grond. Ondanks een enorm overwicht gingen de vrouwen in Tilburg ten onder tegen SC 't Zand 2: 2-0.

Kansen kreeg Teisterbanders het eerte uur van de wedstrijd voldoende. Sanne Rekveld kwam twee keer vrij voor de keepster van de thuisclub, maar miste scherpte. Het middenveld gaf voldoende passes aan de voorwaartsen om de score te openen.

Na rust ging het overwicht gewoon door. Opnieuw Rekveld, maar ook Banu Gurcuoglu kwamen in een fraaie scoringspositie, maar wisten de bal niet in het doel te krijgen.

Na ruim een uur spelen kwam de thuisclub op 1-0. Een schot op doel verdween net onder de lat achter een speelster die de afwezige Esther Hekert in het doel verving. Teisterbanders zette nog eens extra druk, kreeg kansen, maar scoorde opnieuw niet. Bij een uitval werd het 2-0.