• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Vrouwen TiVoC kloppen de nummer twee

TIEL Pure reclame voor het volleybal. Dat was de wedstrijd in de eerste klasse H tussen de vrouwen van TiVoC en Volvera. De veel lager geklasseerde thuisclub klopte de nummer twee Volvera uiterst verdiend met 3-1.

Trainer Frits Metiary keek tevreden terug op de wedstrijd. ,,Ons team is duidelijk groeiende. We zijn de competitie niet al te best begonnen, maar de resultaten de laatst weken zijn prima. Toch kan het nog veel beter."

De Tielse trainer wees daarbij op de zeer jeugdige leeftijd van zijn team. ,,Zo is Nienke de Wit pas 14 jaar. Verschillende van de tegenstanders waren waarschijnlijk het dubbele. Kwaliteit is er genoeg, maar we moeten nog het nodige winnen in kracht en routine."

Dat een jong team ups en downs kent, bleek wel in de eerste set. Binnen de kortste keren stond Volvera met 0-4 voor. Een serveserie van Ilse Meenken bracht even snel de 4-4 op het bord, waarna TiVoC het weer liet glippen tot 4-8.

Serverend bracht aanvoerder Debbie van Sterkenburg de ommekeer. Na haar serie stond het 10-8 en in het verdere verloop kwam het team niet meer op achterstand. Het bleef wel tot ver voorbij de 25 punten spannend, het verschil bedroeg nooit meer dan twee punten. In de slotfase was Volvera de spanning niet de baas met drie foute opslagen als gevolg. Bij 30-30 had Van Sterkenburg haar zenuwen beter in bedwang. Twee prachtige opslagen bezorgden de thuisclub de setwinst: 32-30.

De tweede set ging gelijk op met steeds kleine verschillen in het voordeel van beide teams. Opvallend was halverwege de set een opslagserie van De Wit, die de stand van 6-7 naar 10-7 tilde. Vanaf 20-20 ging het punt voor punt naar 23-23. Dit keer gaf de routine van de bezoekers de doorslag: 25-23.

Het derde deel leek al snel uit te pakken in Tiels voordeel. Mede door uitstekend blokken nam de ploeg een 9-5 voorsprong. Opeens was echter de rek uit het spel en in een mum van tijd stond het 9-9. Een serie serves van De Wit bezorgde TiVoC opnieuw een flinke voorsprong: 15-10.

Na de twintig werd het Tielse spel slordig en liep Volvera snel in. Met een opslagace maakten de bezoekers gelijk en kwamen op 21-24. Een foute opslag en twee harde opslagen van de Wit brachten Tivoc op 24-24. Van Sterkenburg maakte met twee ijzersterke aanvalsacties de set uit: 26-24.

Tot 9-9 ging de vierde set gelijk op. Daarna trok TiVoC de touwtjes aan en gaf Volvera geen kans meer. De Wit en Van Sterkenburg speelden daarbij opnieuw een hoofdrol. Anna Schakel maakte met een serie van acht opslagen de set uit. De tegenstander kreeg de bal steeds niet onder controle en Van Sterkenburg profiteerde daar met harde smashes optimaal van: 25-14.

Van Sterkenburg wilde als een goed aanvoerder betaamd niets weten van een uitblinkende rol in de wedstrijd. ,,Ik heb lekker gespeeld, dat is waar. Maar zonder een goed draaiend team kom ook ik nergens hoor. Natuurlijk is het wel fijn om een compliment te krijgen voor mijn spel. Maar daar gaat het niet om. Als je goed speelt en verliest sta je met lege handen."