• Ab Donker

Wadenoijen blijft Buren de baas in derby

WADENOIJEN In de vijfde klasse D stond de derby tussen Wadenoijen en Buren op het programma. In een slechte wedstrijd won de underdog Wadenoijen met 2-0.

Na enkele minuten spelen schoot Stefan Schuilenburg de bal na een vrije bal al op de lat. Halverwege de eerste helft was er ook nog een grote kans voor Brendon Molle, maar ook hij raakte de lat. Vlak voor rust was diezelfde Molle de maker van het eerste doelpunt: 1-0 in het voordeel van Wadenoijen.

Hoewel Buren veel meer balbezig had dan Wadenoijen, creëerde het team maar weinig kansen. Beide teams speelden slordig voetbal, met veel lange ballen die geen medespeler wisten te bereiken. Diep in de tweede helft kreeg Buren nog een grote kans, maar deze belandde aan de binnenkant van de paal.

De bezoekers kwamen niet dichterbij de aansluitingstreffer. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schoot Jordy van Ingen de bal tussen de palen en gooide hiermee de wedstrijd in het slot: 2-0. Een verrassende overwinning voor Wadenoijen, want bij de vorige ontmoeting tussen de twee streekgenoten won Buren nog met 5-0.