Weer puntverlies voor matig spelend FC Lienden

LIENDEN FC Lienden, koploper in de topklasse zondag, kwam bij laagvlieger AFC in Amsterdam niet verder dan een bloedeloze 0-0. Dat betekende opnieuw puntverlies voor de mannen van trainer Hans van de Haar, die zeven wedstrijden voor het einde een voorsprong van zeven punten hebben op UNA. Een geluk bij een ongeluk was dat VVSB, de andere concurrent, thuis met 1-2 van EVV verloor en op acht punten staat.

De flow is er en beetje uit bij FC Lienden, dat tot een paar weken geleden nog ongenaakbaar op de titel afstevende. Na de gelijke spelen tegen De Treffers en VVSB was er de moeizame 1-0 in de laatste seconde tegen ADO'20 en de 2-2 bij nummer voorlaatst Leonidas in Rotterdam.

Het slechte veld in Amsterdam was geen echte aanmoediging voor het technisch spel van FC Lienden. AFC kreeg de beste kansen, al was de eerste voor Erik van Eem.

AFC was veel gevaarlijker, maar doelman Jan Schimmel hield zijn ploeg overeind en had bepaald geluk toen Joshua Patrick de binnenkant van de paal trof. De laatste kans voor FC Lienden kreeg Abderrahim Loukili, die naast kopte.