West Betuwse Wielerrubriek

GELDERMALSEN Nog steeds veel wind en regen die het wielerpeloton teisterde de afgelopen week. Van Frankrijk tot Drenthe waren de omstandigheden zwaar en was het weer mede-veroorzaker van verassende wendingen in het koersverloop. Veel West-Betuwse wielrenners en de ploeg van Metec-TKH streden mee om de ereplaatsen.

Door Jeroen Wijngaard

De Tielse formatie Metec-TKH had een drukke zondag. De Ronde van Drenthe, een internationale UCI-koers en de Omloop van de Houtse Linies stonden op het programma. Tijdens de Ronde van Drenthe kon de ploeg geen vuist maken tegen de grote ploegen en speelden de renners geen rol van betekenis, de winst ging naar Pim Ligthart van Direct-Energie. In de Houtse Linies was de ploeg wel zeer aanvallend en was het David Dekker die zijn ploeg Metec en zichzelf de tweede overwinning van het seizoen bezorgde. Aanstaande zaterdag rijdt de ploeg uit Tiel de Dorpenomloop Drenthe.

QUINTY TON De wielrenster van Biehler Pro Cycling reed zaterdag in België de Memorial Luc Van Haesebroucke. De 20-jarige prof uit Geldermalsen was in zeer goede vorm en ondernam diverse ontsnappingspogingen uit het peloton. De concurrentie liet haar echter niet gaan en in de eindsprint die volgde moest ze genoegen nemen met een 13e plaats. Deze week wacht de klassieker Nokere-Koerse, ook in België.

FABIO JAKOBSEN De sprinter uit Heukelum reed Parijs-Nice, de etappekoers naar de zon. Tweemaal kon de jonge sprinter zich mengen in de massasprint die vaak niet vanzelfsprekend was. De vooraf aangestipte etappes om toe te slaan bleken door de harde wind lastig te controleren. In etappe 1 en etappe 3 werd Jakobsen derde maar in etappe 6 was de koek op en keerde de renner terug naar huis. Tussendoor kon hij nog zijn ijzersterke ploeg Deceuninck - Quick Step ondersteunen.

ETIENNE VAN EMPEL De 24-jarige renner uit Geldermalsen is door zijn Italiaanse ploeg Neri Sottoli - Selle Italia – KTM naar Taiwan gestuurd. In de eerste etappe van deze Tour of Taiwan eindigde hij in de buik van het peloton. Deze ronde kent in totaal vijf etappes die komende week worden verreden.

THYMEN ARENSMAN De talentvolle renner uit Deil hersteld op dit moment nog van zijn sleutelbeenbreuk. Na een succesvolle operatie kan hij nu weer trainingsuren maken op de hometrainer. Zodoende kan hij zichzelf in vorm houden en zal hij naar verwachting over enkele weken weer competitief zijn.

JVR DE BATAUWERS De wielrenners van de Tielse wielervereniging zijn ook weer op diverse fronten actief. De trainingen op de wielerbaan zijn begonnen, de voorjaarscompetitie is gestart en een groep enthousiaste ouders wordt momenteel opgeleid om wielertrainer te worden. Bij de jeugd werd er afgelopen weekend ook al een overwinning in Hoogeveen behaald en een podiumplek in Amersfoort. Info: www.jvrdebatauwers.nl

Oscar Riesebeek uit Tiel rijdt deze week Nokere Koerse voor zijn ploeg Roompot-Charles.