• Een van de eerste verkiezingsdebatten van de Gelderlander dit jaar was op 7 maart in Buren. Debatleider Albert Heller zal ook in Tiel het debat leiden.

    William Hoogteyling

Volop strijd bij slotdebat in Tiel

TIEL Hoe zorgt de politiek ervoor dat de binnenstad van Tiel de komende vier jaar aantrekkelijk blijft? Gaat de gemeente inwoners verplichten afval goed te scheiden? Hoe blijft Tiel financieel gezond? Het antwoord op deze en meer vragen over de toekomst van Tiel hoort u tijdens het slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Het debat in het regionaal Archief Rivierenland, georganiseerd door de Gelderlander in samenwerking met de gemeente Tiel, begint om 19.30 uur. De lijsttrekkers van negen politieke partijen zijn deze avond aanwezig om te debatteren over verschillende stellingen. De stellingen zijn mede aangedragen door de inwoners van de gemeente. Tijdens het debat is er ook gelegenheid om eigen vragen te stellen aan de voormannen en -vrouwen van de politieke partijen.

STEMWIJZER Onderwerpen die zijn aangedragen door lezers van het AD en De Gelderlander zijn ook meegenomen in de stemwijzer die door de kranten van de Persgroep wordt aangeboden, zie gemeentekieswijzer.nl. Op 19 maart is dan het moment om de lijsttrekkers in de ogen te kijken en de politici vragen te stellen. De hal van het archief is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.