• Het team van Parfumerie Douglas is thuis in geuren en huidverzorging.

    Guido de Wit

90 jaar 'beauty' bij Douglas

TIEL Op zoek naar een persoonlijke geur of een passend advies qua huidverzorging of make-up? Parfumerie Douglas by Grisel heeft het allemaal.

Parfumerie Douglas Tiel staat bij velen ook wel bekend als Grisel. Niet zo gek, als je bedenkt dat de familiezaak dit jaar liefst 90 jaar bestaat. Het heeft altijd op dezelfde locatie aan de Waterstraat gezeten. Eigenaar Guido de Wit vertelt aan de hand van een zwart-wit film over de voormalige kapperszaak annex winkel van zijn opa. We zien oude reclame- en familiebeelden uit de jaren '30. In 1928 begon het met merken als 4711 en Boldoot.

Toen zijn opa overleed nam zijn oma de zaak over. In de jaren '60 namen zijn ouders het stokje over. Toen zij uit elkaar gingen werd de zaak, nog steeds onder leiding van moeder Ditty Grisel, in de jaren '70 een parfumerie. In de jaren '80 volgde een grote verbouwing. Haar zoon nam de zaak uiteindelijk over in 2004, maar was al langer werkzaam in de winkel. Grisel is als parfumeriezaak een begrip in het Tielse.

In 2013 trad de winkel toe tot de internationale Douglas-keten. De Wit: ,,Douglas kent een succesvolle franchiseformule met veel know how en expertise. Bovendien hebben ze op het gebied van cosmetica een van de grotere webshops. In de zaak is een zogenoemd servicepoint waar het totale assortiment van Douglas op te bestellen is en de volgende dag geleverd wordt. Een ander groot voordeel is natuurlijk het landelijke systeem van de Douglas klantenkaart en cadeaubonnen waarmee je landelijk terecht kunt. Sinds we deze naam voeren hebben we meer keus door een uitgebreider assortiment met meer dan 250 geuren op voorraad en interessante aanbiedingen, maar ook een aantal prachtige merken die alleen Douglas voert. Zoals de huidverzorging van Origins, professionele make-up van Smashbox en de geuren van Michael Kors. Binnenkort volgen de exclusieve parfums van Tom Ford. We hebben als Douglas ook een huismerk met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.''

Een bezoek aan de winkel aan de winkel is een beleving en biedt méér dan de formule alleen. ,,Mensen komen langs voor service, advies en een ruime keuze. Ons team bestaat uit schoonheidsspecialisten met kennis en ervaring op het gebied van skincare en make-up. We schenken aandacht aan bijzondere verpakkingen, proefjes en samples en een goed advies, ook bij speciale gelegenheden, en speciale verzorgingsproducten op het gebied van anti-ageing. Net als de bewuster wordende klant hechten we veel waarde aan producten in een verpakking die milieuvriendelijk. We zijn sterk in goede merken en trends, voor jong en wat ouder'', besluit De Wit.

Het paasweekend is tevens het jubileumweekend voor de parfumerie. Wie op vrijdag 30 of zaterdag 31 maart € 25,- besteedt, krijgt een goodie bag met leuke producten. Eén keer per uur gaat er zelfs een golden goodie bag uit met producten ter waarde van maar liefst € 150,-! Daarnaast kent de parfumerie doorlopend leuke acties en aanbiedingen.

a[ Parfumerie Douglas, Waterstraat 63 Tiel, tel. 0344-613665, www.douglas.nl/Parfumerie/Tiel/0405/0204/vst.html.