AutoMobiel: vrijwillige vervoersdienst in Tiel

TIEL Servicepunt Thuiswonen start per 18 december een vervoersdienst voor en door inwoners van Tiel. Hierbij helpen mensen met een eigen auto andere mensen om zolang mogelijk mobiel te blijven. Deze vorm van sociaal vervoer is opgezet in samenwerking met de Provincie Gelderland en de gemeente Tiel.

AutoMobiel past in de doelstelling van Servicepunt Thuiswonen: langer thuiswonen beter mogelijk maken. Hierbij hoort ook de sociale netwerken behouden en zelf regie voeren. Op pad kunnen gaan betekent je horizon verbreden. En dit houdt mensen vitaal.

Bij AutoMobiel komt de vervoersvraag en de beschikbare vrijwillige chauffeur bij elkaar. Servicepunt Thuiswonen doet de coördinatie en planning van de ritten. Voor 15 euro per jaar wordt men lid en kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van de vervoersdienst. Per gereden kilometer betaalt de klant 30 cent rechtstreeks aan de chauffeur.

Chauffeurs gezocht

Om deze dienst te kunnen uitvoeren is Servicepunt Thuiswonen op zoek naar burgers met een eigen auto die het leuk vinden om anderen een handje te helpen. De chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer. Dit wordt contant met degene die gereden wordt afgerekend.

Op maandag 14 december vindt een informatiebijeenkomst plaats voor aspirant-chauffeurs.

Info: Servicepunt Thuiswonen 088-7004100.