• Diederik Beker
  • Ineke Mighorst

Betuws Wijndomein, wijngaard van de jaren 2017-2018

ERICHEM Het Betuws Wijndomein is dit weekend uitgeroepen tot 'Éen van de beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018'. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Amerongen werd het wijndomein van Diederik Beker beloond met maar liefst zeven zilveren medailles.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de medailles van de wijnkeuring in het Koetshuis in Amerongen is het Betuws Wijndomein benoemd als één van de twee beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018. Daarnaast ontving het Betuws Wijndomein 7 zilveren medailles voor de rode, witte en mousseren wijnen. ,,De uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen is een mooie gelegenheid om respons te krijgen van gerenommeerde wijnkeurders op het resultaat van een jaar hard werken. De kwaliteit van de wijnen wordt bepaald in de wijngaard. Deze wordt in Nederland ieder jaar beter door ontwikkelingen in de wijnbouw en door nieuwe druivenrassen. Ondanks de regenachtige herfst hebben we in 2017 smaakvolle, rijpe druiven geoogst . Mede daardoor én met dank aan alle hulp, de opgedane kennis en de praktijk ervaring van de afgelopen elf jaar, was het mogelijk om in 2017 wederom topwijnen te maken in de Betuwe”, zegt Beker.

Dit jaar hebben er 58 Nederlandse en negen Belgische wijngaarden meegedaan met de Keuring van de Lage Landen. Er werd gebruikt gemaakt van het keuringssysteem van het Duitse Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrasse. De wijnen zijn gekeurd samen met de Duitse wijnen (Landesprämierung). In totaal werden 186 Nederlandse en Belgische wijnen gekeurd. ,,De kwaliteit van de wijnen van het Betuws Wijndomein is constant over de gehele linie. Dat proef je terug in de smaak en is duidelijk te zien aan de resultaten van de wijnkeuring. Het Betuws Wijndomein mag zich dan ook 'beste wijngaard over jaargangen 2017-2018' noemen. Een hele eer en erkenning voor het gepassioneerde werk in de wijngaard."

Met hulp van familie en vele trouwe vrijwilligers is het Betuws Wijndomein de afgelopen jaren gegroeid tot een serieus wijnbedrijf. ,,Graag wil ik iedereen bedanken voor alle hulp en het onvoorwaardelijke vertrouwen. De ereprijs 'Beste Wijngaard van het jaargangen 2017-2018 ' geeft veel energie om weer fris en gedreven verder te gaan en de oogst van 2018 binnen te halen. Zoals het er nu uitziet belooft het wederom een goed jaar te worden."

Iedereen is welkom om de wijngaard in Erichem te bezoeken, dit kan bijvoorbeeld op de open dag van zondag 16 september.

Betuws Wijndomein, Burensewal 5, Erichem, www.betuwswijndomein.nl info@betuwswijndomein.nl