Body Dynamics biedt programma voor groot en klein

TIEL Fit @ Strak de zomer in, 60+ en fit, Zwangeren in beweging en Kids on the Bike, het is maar een greep uit de talloze mogelijkheden om fit en gezond te blijven van Body Dynamics in Tiel. Het Sport-en gezondscentrum, gevestigd aan de Gijsbert Stoutweg 7a is een familiebedrijf. Naast moeder Tenny van den Berg zijn ook dochter Autumn en zoon Youri in het centrum werkzaam.

Heleen van den Bergh

Het weekprogramma van Body Dynamics biedt al een overvol programma zoals, spinning, running, fitness, yoga en streetdance. Maar Tenny wil graag de aandacht vestigen op de cursus NAH, voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. ,,Ik heb daar in 2014 een certificaat voor gehaald en kreeg deze uitgereikt door Edwin van der Sar in samenwerking met de hersenstichting. Het project Meet me at the Gym biedt mensen die een hersenbloeding hebben gehad, een sportgramma op maat aan in een rustige omgeving en onder persoonlijke professionele begeleiding. Onze sportschool behaalde met nog zeven anderen in Nederland dit certificaat. Door mensen te laten bewegen kunnen ze stapje voor stapje hun conditie verbeteren."

Tenny studeerde in 1967 af aan het CIOS in Arnhem en volgde cursussen in Zwitserland en Amerika. In 1988 startte zij als bewegingstherapeute voor mensen met rug- nek en schouderklachten. Zoon Youri is fitness en spinning instructeur en gediplomeerd personal trainer. Daarnaast voedingscoach en gediplomeerd in lifestyle en weight. Dochter Autumn is eveneens fitness en spinning instructrice en gecertificeerd in Les Mills-lessen, zoals bijvoorbeeld Body Pump, Jam, Vive, Combat, Balance en Bodystep/Pump. Tevens is Autumn onder andere instructrice in Pilates, Zumba en Piloxing.

Een aantal nieuwe cursussen gaan binnenkort van start. Op 5 oktober start de cursus Zwangeren in Beweging. Van te voren is er op 28 september om 19.30 uur een informatieavond in het Eerstelijnscentrum aan de Dodewaardlaan. Het doel is: een gezondere leefstijl, terug dringen van te hoge gewichtstoename en met simpele oefeningen en recreatief bewegen fit te blijven. Op het gebied van voeding geeft een diëtiste informatie. Nu de grote vakantie nadert kunnen kinderen voor € 3,50 deelnemen aan Bootcamp buiten, kick fun (stootzak training) en streetdance/hiphop. De tijden zijn op dinsdag om 16.00 uur, woensdag om 18.00 en donderdag om 16.00 uur. Voor de ouderen is er 60+ en fit. Hierbij gaat het vooral om gezond bewegen, conditiepeil, flexibiliteit en balans, verbetering van lichaamshouding en om de gezelligheid. Deelnemen is €3,00 en het wordt gegeven op dinsdag om 10.30 uur in de Vier Gravinnen, in Passewaay (Koerierspad) op dinsdag om 13.30 uur en bij Body-Dynamics op vrijdag om 11.00 uur. Voor mensen met obesitas of diabetes is er ook een cursus. Van te voren krijgen ze een uitgebreide test, daarna volgt een begeleid bewegingsplan, individueel of in groepsverband. Voor opgeven of informatie: tel. 0344-619777 of via info@body-dynamics.nl