De kracht van samenwerking

BEUSICHEM Het Paramedisch Centrum Beusichem en Gaan en Staan Podotherapie zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Elke maandag- en vrijdagmiddag is Twan Regtien van Gaan en Staan te vinden in het Paramedisch Centrum Beusichem.

Sommige klachten vereisen een goede samenwerking met andere disciplines. De samenwerking kan bestaan uit het doorverwijzen voor een second opinion of daadwerkelijk overnemen van de behandeling of gelijktijdig behandelen. De fysiotherapeut en podotherapeut kunnen ook samen een consult uitvoeren om zo tot het optimale behandelplan te komen voor de klacht.

Een fysiotherapeut is geschoold in het gehele bewegingsapparaat. Podotherapeuten zijn geschoold in het gedeelte voet tot en met bekken. Beide therapieën sluiten nauw aan op elkaar.

Een voorbeeld van fysiotherapie naar podotherapie: Een patiënt met rug- en heupklachten komt bij de fysiotherapeut. Bij onvoldoende resultaat kan de fysiotherapeut dan gericht doorverwijzen naar de podotherapeut. Na het onderzoek kan het aanmeten van steunzolen de oplossing van het probleem zijn.

Maar andersom kan natuurlijk ook, een voorbeeld van podotherapie naar fysiotherapie: Een patiënt met knieklachten blijft ondanks de steunzolen klachten houden. De spieren rondom de knie blijken niet voldoende sterk te zijn en de patiënt heeft training nodig onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Wie een afspraak wil met de podotherapeut kan rechtstreeks contact opnemen met Gaan en Staan, 0345-520267. Zij zullen de afspraak in Beusichem inplannen.