• Ford Gerritse Hendriks
  • Ford Gerritse Hendriks
  • Ford Gerritse Hendriks

Ford viert feest; het Gerritse Hendriks Fiesta

TIEL Vorig jaar werd de Ford Fiesta 40 jaar. Nu, een jaar later, staat de achtste generatie Fiesta in de showroom. Een volledig nieuwe auto die er mag zijn en wederom de standaard zet in het B-segment. Dat vraagt om een kennismakingsfeestje en dat deed Ford Gerritse Hendriks dan ook.

De Ford Fiesta is al jaren een grote publiekslieveling. De rijeigenschappen en het uitrustingsniveau in combinatie met zijn prijs zorgen er voor dat de Ford Fiesta al diverse malen Europees de beste verkopende auto in zijn klasse is. Nu is er de nieuwe Ford Fiesta die het stokje mag overnemen. Als eerste in een Trend en Titanium uitvoering. Later dit jaar volgen de ST-line en Vignale. Reden voor Ford Gerritse Hendriks om dit te vieren met een feest, het Gerritse Hendriks Fiesta.

Veel bezoekers kwamen zondag 9 juli naar onze feestlocatie in het landelijke, aan de Maas gelegen Oijen. Met gebak en een bonte verzameling aan auto's werden onze gasten onthaald in de safaritent van Bierbrouwerij Oijen. In diverse kleuren stond de nieuwe Ford Fiesta opgesteld voor een eerste kennismaking. De gasten waren erg onder de indruk van dit volledig nieuwe model. Opvallend zijn de lager geplaatste grille en de liggende achterlichten. Het dashboard met zijn slanke lijn, welk onderbroken wordt door een centraal geplaatst scherm, is helemaal van morgen.

In een ontspannen sfeer lieten de aanwezigen zich verrassen door de luxe en de nieuwe techniek die de berijder ondersteunt in de nieuwe Ford Fiesta. Het hoogwaardige geluid uit het B&O PLAY geluidssysteem deed velen versteld staan. En met SYNC3 wordt er eenvoudig een koppeling gemaakt met bijvoorbeeld de Spotify app op de telefoon. De ingebouwde camera's zorgen voor extra veiligheid en helpen bij het parkeren, het Lane Keeping Aid systeem, het afstand houden op de voorganger, het detecteren van voetgangers voor de auto en voertuigen in de dode hoek bij het verwisselen van baan.

De aanwezigen konden deze technieken zelf ervaren tijdens een proefrit in een van de gereed staande Fiesta's. Er kon gereden worden met zowel de 85pk als de 100 pk sterke motoren. Op deze warme, zonnige dag was een ritje met de airconditioning aan heerlijk verkoelend. Maar het te openen panorama dak was ook zeker favoriet. Echter de wegligging en de rijeigenschappen van de nieuwe Ford Fiesta overtroffen de verwachting van velen.

Een feest is niet compleet zonder familie en vrienden. Naast de nieuwe Ford Fiesta's waren ook de overige Ford modellen van de partij. Van Ka+ tot Edge stonden opgesteld evenals de Mustang en de Transit automaat. Voor wie de vergelijking tussen de oude en de nieuwe Fiesta wilde maken, waren de twee naast elkaar geplaatst.

De enthousiaste reacties van onze gasten maakt dit een bijzonder geslaagde dag. Ford Gerritse Hendriks nodigt iedereen uit om de nieuwe Ford Fiesta zelf te ervaren in Tiel, Oss of Zaltbommel. Er is al een Ford Fiesta vanaf € 14.995,- of via Ford Private Lease vanaf € 239,- per maand.