• Vanaf eind januari 2018 zijn Gerda en Anton de Heus de nieuwe eigenaren van Poelier Verhoef.

    Aafje van IJzendoorn

Gemak voor de klant voorop bij poelier Verhoef

TIEL Sinds 1980 zit poelier Verhoef aan de Voorstad in Tiel. Vanaf eind januari wordt de zaak gerund door Anton en Gerda de Heus. Die voorheen beiden ook werkzaam waren in de winkel. ,,Wij verkopen het gemak voor de klant; gegrild of kant-en-klaar in de vorm van maaltijden en salades", zegt Anton de Heus.

door Aafje van IJzendoorn

Poelier Verhoef bestaat al ruim 39 jaar. ,,Meneer Verhoef, de vorige eigenaar, overleed plotseling. Toen ben ik er gekomen als nieuwe bedrijfsleider en kwam Gerda ook in dienst", vertelt Anton de Heus. ,,Mensen kenden ons gezicht toen dus al van het werken in de winkel. Nu ongeveer vier maanden geleden hebben wij de zaak overgenomen. We vinden het ontzettend leuk. Vooral het contact met de klanten."

De basis is bij Poelier Verhoef al die tijd hetzelfde gebleven. ,,Wij hebben er zelf voor gekozen het bedrijf onder de naam Verhoef door te laten draaien. Al 39 jaar is deze naam hier bekend en wij hadden geen behoefte hieraan te gaan zitten sleutelen", zegt Anton. ,,De basis moet hetzelfde blijven. Nu is het onze taak hier een eigen draai aan te geven en uit te breiden", zegt Gerda. En het assortiment is uitgebreid. Met name de maaltijden en salades. ,,Op dit moment hebben we er al 21 nieuwe artikelen bij, maar we blijven vernieuwen en uitbreiden."

PRODUCTEN Bij Poelier Verhoef kun je terecht voor kip. ,,Wij verkopen kip in de breedste zin van het woord", zegt Anton. ,,Denk hierbij aan kipstukjes in diverse sauzen als onder andere pangangsaus, satésaus en piri-pirisaus. Gegrilde drumsticks, vleugels en hot wings; kant-en-klaarmaaltijden die alleen opgewarmd hoeven te worden en verse kip en kipdelen als boeren scharrelkippen, verse kipshoarma en kiprollades. Maar de verse kip is relatief weinig met wat wij verkopen ten opzichte van de rest." Daarnaast verkoopt Poelier Verhoef salades en hebben ze wild en gevogelte als parelhoen, haasfilet en zwijn.

Grillworst is een product dat goed verkocht wordt bij Poelier Verhoef. ,,Veel worsten maken we hier zelf. Denk hierbij aan de grillworst en de barbecueworst", zegt Anton. ,,We maken zo'n 500 tot 600 kilo grillworst in de week. Deze verkopen wij natuurlijk in onze eigen winkel maar ook aan de groothandels en andere horecabedrijven."

Als kant-en-klaarmaaltijd verkoopt Poelier Verhoef onder andere rotti. ,,Ik durf op zich wel te zeggen dat we de enige in de hele Betuwe zijn die als poelier die rotti verkoopt", lacht Anton. ,,Het is een Surinaams artikel dat we zelf maken."

GEMAK ,,Wij verkopen vooral het gemak voor de klant", zegt Anton. ,,De kant-en-klaarmaaltijden hoeven alleen opgewarmd te worden in de magnetron en direct staat er een heerlijk gerecht op tafel. We merken dat daar op dit moment erg veel behoefte aan is. De klant wil het 'gemak'. Na een dag werken, hebben veel mensen geen zin of geen tijd meer om te koken en daar spelen wij goed op in door veel gemakkelijk en snel te bereiden producten te verkopen."

Poelier Verhoef, Voorstad 32, 4001 LT Tiel, 0344-619019, www.poelierverhoef-tiel.nl