• Karel de Weger, eigenaar van De Keukenhoek.

    Neeltje van Triest

Goed overzicht bij De Keukenhoek

TIEL De Keukenhoek aan de Kleibergsestraat in Tiel is veranderd. De insteek om alleen maar a-merken in de etalage te zetten is niet meer. Al enkele maanden is het mogelijk om een keuken samen te stellen naar eigen budget. Door te spelen met de uitvoering en apparatuur zijn de mogelijkheden legio.

Eigenaar Karel de Weger heeft zijn sporen in 35 jaar meer dan ruimschoots verdiend in de keukenbranche. Hij kent de wegen en ziet het als een uitdaging om ook klanten met een beperkt budget een mooie keuken te leveren.

Karel: ,,Tijdens de crisis heb ik de Kwaliteit Garantie Groep (KGG) opgericht. Een inkooporganisatie als tegenwicht voor de 'grote ketens'. We verzorgen samen de inkoop en de reclame en door groter te zijn staan we sterker in de markt. We houden de kosten laag het kunnen daarom, onafhankelijk van het prijsniveau, altijd een lagere prijs bieden dan onze concurrent. Alle bij de KGG aangesloten winkels voldoen aan dezelfde hoge kwaliteit.''

MIX & MATCH Karel: ,,Alle keukens die hier staan kunnen op verschillende prijsniveaus uitgerekend worden. De klant kiest zelf door het apparatenmerk, de keukenuitvoering en het werkblad te kiezen. Ons mix & match systeem laat in een oogopslag zien wat mogelijk is. Regelmatig komt de klant hier binnen en vertelt na even gekeken te hebben dat de gedroomde keuken er niet tussen staat. Maar als we dan achter de computer gaan zitten, ziet hij of zij wat er echt mogelijk is. We tekenen in 3D en we houden rekening met de meest uiteenlopende wensen. Iedereen zoekt een keuken op maat en naar eigen smaak en inzicht. Wij bieden heel veel mogelijkheden en zetten daar direct de prijs bij. Open en transparant. Vanzelfsprekend kan men ook kiezen voor kwalitatief hoogstaande keukens met het bijbehorende prijskaartje.''

VOORBEELDEN De vriendelijke eigenaar toont een zeer luxe ogende keuken met chique apparatuur van 23.000 euro. Die staat in een riante villa in het westen van het land. Hij legt uit dat met wat kleine ingrepen deze ook voor 10.000 euro geleverd kan worden. Omdat De Keukenhoek ook in Katwijk gevestigd is en hetzelfde tekenprogramma gebruikt, is het mogelijk om heel veel voorbeelden op te halen.

En dat geldt niet alleen voor de apparatuur en het werkblad, maar ook voor de breedte van de laden, de hoogte van de keuken of de diepte van de hangkastjes. Een nieuwe keuken is altijd maatwerk dat door De Keukenhoek wordt ingemeten en onder de verantwoordelijkheid van de Keukenhoek vakkundig wordt gemonteerd en aangesloten.

Karel: ,,De levertijd verschilt. Bij zeer strak hoogglans krijgen de frontjes soms meer dan acht laklagen. Dat betekent ook acht keer drogen. Daarvan kan de levertijd aardig oplopen. Maar bij andere keukens is het vijf tot zes weken. Bij plaatsing nemen we desgewenst ook de afwerking van de muren, het stucwerk, het tegelwerk en de vloer ook mee. Wij leveren maatwerk naar wens en budget van de klant.

De Keukenhoek, Kleibergsestraat 10b, Tiel, 088-0445603 of www.keukenhoek.nl