• Paul Nieuwenhuis

(H)eerlijk winkelen met vernieuwde City Tiel app

TIEL Het is vaak een hele puzzel, die cadeautjes in de feestmaand december. In de vernieuwde City Tiel app dgaan de winkeliers bewust met de cadeauts om mee omgaan. Betaalbare kleding vinden die onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt wordt, is vaak niet zo gemakkelijk. Toch zijn deze nu makkelijk te vinden met de City Tiel app.

Op vrijdag 1 december is officieel de vernieuwde City Tiel app gelanceerd. Een restaurantje zoeken, het laatste nieuws uit Tiel, een winkel zoeken, een activiteit voor de avond of een bed voor de nacht, op deze vragen krijgt de bezoeker antwoord via de gratis te downloaden app.

KROEGENTOCHT De afgelopen drie maanden hebben Jay Koehein en René Narinx, twee ICT studenten van ROC Rivor middels hun stageproject bij het Praktijklab, gewerkt aan een vernieuwde app voor Tiel. En het resultaat mag er wezen. Op initiatief van voornoemde studenten kent Tiel, naast een overzicht van 'FairTrade' winkeliers, nu een echte kroegentocht. Diverse kroegen en cafés, gevestigd op Het Plein en Korenbeursplein, zijn nu overzichtelijk bij elkaar gezet en via Google maps terug te vinden.

Ook zijn alle voorstellingen van het nieuwe cultuurgebouw Zinder en die van Schouwburg- & Filmtheater Agnietenhof terug te vinden in de vernieuwde app.

FAIRTRADE ROUTE APP De CityTiel app wordt in de nabije toekomst doorontwikkeld. Momenteel wordt hard gewerkt aan een FairTrade Route App onder het motto: Tiel (H)eerlijke Hanzestad. Deze educatieve, moderne stadsroute leidt de Tielse bezoeker straks langs diverse ondernemingen en plekken in Tiel en legt de link tussen handelsstad Tiel en Eerlijke Handel. Tielse FairTrade ondernemingen zullen zichtbaar zijn binnen deze stadswandeling. Opgezet door de werkgroep Fairtrade Gemeente Tiel, zal dit in coproductie met de studenten van ROC Rivor de finishing touch krijgen.

In de City Tiel app is uitgebreide informatie te vinden over de nieuwe parkeersituatie in de binnenstad van Tiel. Zo staan de locaties van parkeerterreinen en de nieuwe parkeergarage duidelijk vermeld, de geldende parkeertarieven e.d. Het vinden van een parkeerplaats is met de City Tiel app nu wel erg gemakkelijk geworden.

Info: www.uitintiel.nl

Op de foto (van links naar rechts): René Narinx (student ROC Rivor), Tine Reinders (Fairtrade Tiel), Jay Koehein (student ROC Rivor), Roland van Vugt (Stadspromotie Tiel), Jolanda Stoeten-Flach (Fairtrade Tiel) en René van IJzendoorn (Hart van Tiel).