• Alfred Hoeksma voor zijn verdubbelde pand.

    Neeltje van Triest

Hoeksma Dental Art breidt uit

Advertorial

CULEMBORG Hoeksma Dental Art is sinds 2011 aan de Beesdseweg gevestigd en nu helemaal uit haar jasje gegroeid. Daarom heeft eigenaar Alfred Hoeksma het pand van de buren aangekocht en gaat daar onder andere twee extra behandelkamers en in combinatie met het huidige pand een grotere wachtruimte realiseren. Ook de bovenverdieping waar onder andere het tandtechnisch laboratorium is gevestigd verdubbeld in oppervlakte.

Alfred Hoeksma lacht enthousiast en vertelt over de jongste ontwikkelingen. Het nieuwe pand is aan de buitenzijde al geheel voorzien van duidelijke belettering, maar op de begane grond is het nog een open ruimte met scheidingsmuur. Maar schijn bedriegt, want boven zijn de panden al bij elkaar getrokken en is de upgrade voor een groot gedeelte al uitgevoerd.

Alfred: ,,Op de begane grond beschikken we momenteel over twee behandelkamers, dat worden er vier. In principe spiegelen we het nieuwe pand. De wachtkamer wordt aanmerkelijk groter omdat we de tussenmuur wegbreken. Er komt een nieuwe sterilisatieruimte en ook de röntgenruimte wordt vergroot. Op dit moment bieden we specialistisch werk en verzorgen we vaak de 'moeilijke klussen'. Implantaten, tandheelkundige behandelingen onder narcose, kleine kaakchirurgie. Maar het is best denkbaar dat we in de toekomst ook als reguliere tandarts gaan werken. Daar biedt de huidige uitbreiding alle kansen voor. Het is de bedoeling dat de complete verbouwing voor de Kerst klaar is en dat we de nieuwe ruimte dit jaar nog volledig in gebruik kunnen nemen.''

De vriendelijke praktijkhouder benadrukt dat tijdens de intrek in 2011 de tandtechnische werkzaamheden al zeer belangrijk waren. Het implanteren, de tandheelkundige werkzaamheden en het aanmeten van de gebitsprotheses werden al snel fors uitgebreid. Deze vinden plaats in de behandelkamers beneden. Vooral als er behandelingen onder narcose plaatsvinden, slokt dat veel tijd en ruimte van die behandelkamers op. Tijdens uitbreiding worden speciale kamers voor dit doel ingericht en verdubbelt het gebruikersgedeelte. De realisatie van een wat meer professionele wachtkamer is ook geen overbodige luxe. Daarnaast verhuist de opslag van boven naar beneden, waardoor boven eveneens ruimte voor de uitbreiding ontstaat van een aparte CAD CAM afdeling in combinatie met de 3D printer.

Hoeksma Dental Art verzorgt onder andere veelal (klik)gebitten, kronen, bruggen en implantaten voor eigen patiënten maar ook steeds meer op doorverwijzing door tandartsen uit de regio. Het behandelen van extreem angstige patiënten die vanuit heel Nederland komen en veel baat hebben bij een behandeling onder narcose neemt hand over hand toe.

Daarnaast komen de reguliere chirurgische behandelingen om bijvoorbeeld een afgebroken tand of kies te verwijderen steeds vaker voor. Hoeksma: ,,In plaats van te wachten op de kaakchirurg, kan de patiënt hier vrij snel terecht. Wij kennen nog steeds geen wachtlijst. En als de wortel eruit is, kan soms het implantaat er meteen in.''

Zaterdag 14 september organiseert Hoeksma Dental Art een infodag. Geïnteresseerden zijn tussen 10 en 14 uur welkom om vrijblijvend de mogelijkheden voor het gebit te bespreken.

Hoeksma Dental Art, Beesdseweg 3-1, Culemborg. Telefoon 0345-518054 of www.hoeksma-dentalart.nl.