Hof van Meden viert jubileum met Cre-art

ECHTELD Liesbeth van Houselt startte in 2011 haar officiële atelier in het nieuwe bijgebouw bijde boerderij in Echteld. Om het vijfjarig jubileum te vieren en een aftrap te geven voor de verkoop van de brocante houdt Hof van Meden Cre-art op zondag 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

Het gebouw is uitermate geschikt om er allerlei creatieve activiteiten te ontplooien. Hof van Meden was al langer bekend van de creatieve workshops die er werden georganiseerd. Liesbeth verlegde haar activiteiten steeds meer naar het tekenen en schilderen, maar bleef daarnaast creatief bezig op allerlei gebied. Door de stijl van haar werk kwam steeds vaker de vraag om teken- en schilderlessen te verzorgen. De creatieve workshops kwamen te

vervallen en de groepen voor schilderles werden gestart.

Zowel tijdens de workshops als bij de lessen, is de sfeer bij Hof van Meden erg belangrijk. Plezier hebben in de dingen die je doet, is iets dat Liesbeth graag uitdraagt.

Een passie van Liesbeth is, mede ontstaan door het wonen in de oude boerderij, het verzamelen van stoer, sober en eigentijds brocante. Vanaf dit najaar gaat Hof van Meden de verkoop van deze brocante realiseren. Een gedeelte van het atelier wordt ingericht als ruimte om rond te kijken en de verkoop zal veelal via internet plaatsvinden. Hierbij zal het werk van Liesbeth ook worden geëxposeerd, waardoor een originele combinatie ontstaat.

Cre-art vindt in en rond het atelier plaats. Er zijn verschillende artistieke- en creatieve talenten aanwezig. Het is een gevarieerd gezelschap met producten zoals onder andere handgemaakte beelden, sieraden, poppen, gedichten

en teksten, groendecoratie, schilderijen, tekeningen, brocante. Het atelier is open voor iedereen die geïnteresseerd is in de teken- en schilderlessen en eens wil rondkijken. Informatie en inschrijven voor de lessen is mogelijk.

Een belangrijke plaats bij Cre-art nemen twee zonen van Liesbeth in: Xander en Marc-Joost Mulder. Zij zijn beiden ook hun eigen creatieve onderneming gestart.

Xander Mulder is tatoeëerder. Zijn werk wordt gewaardeerd in binnen- en buitenland. Geregeld staat hij op conventies in Engeland en Duitsland. Zijn vaste werkplek heeft hij in Tilburg, waar hij in een goed lopende onderneming heeft. Tijdens Cre-art geeft hij een demonstratie van het zetten van een tatoeage en zijn de ontwerpen die hij heeft getekend te bewonderen.

Marc-Joost Mulder zet met zijn bedrijf Instinct-One, een eigen artistieke kledinglijn in de markt. Zijn samenwerking met beginnende kunstenaars in verschillende disciplines, leidt tot originele producten. De kleding is in verschillende winkels in het land te koop. Zijn eigen atelier heeft hij in Tilburg. De kleding zal worden geshowd bij Cre-art.

Ook eigen werk van Liesbeth zal te zien zijn, geschilderd in een stijl die mooi samengaat met de brocante.

Hof van Medeb, Medensteinsestraat 24, Echteld. Gratis entree.

Info: www.hofvanmeden.nl