Kranendonk Production Systems BV opent nieuwe hoofdkantoor

TIEL Vrijdag 16 september vierde het Tielse bedrijf Kranendonk Production Systems BV de opening van haar nieuwe hoofdkantoor op industrieterrein Medel. Wethouder Laurens Verspuij, verzorgde de feestelijke toost.

Kranendonk is een internationaal gerenommeerde leverancier van industriële robotica en één van de grootste hightech werkgevers in de regio. Arie Kranendonk, directeur van het bedrijf: ,,Op onze nieuwe locatie aan de Biezenwei komen al onze bedrijfsactiviteiten weer samen. De markt vraagt om steeds grotere robotopstellingen, voor het bewerken van steeds grotere producten. Daarom was het van belang dat onze ingenieurs testopstellingen kunnen bouwen in een extra hoge hal. Daarnaast hebben we, met het oog op verdere groei en ontwikkeling, een kantoor van drie verdiepingen laten bouwen. Voor het ontwerp en de bouw zijn we een samenwerking aangegaan met de J.C. van Kessel Groep."

Adrie van Kessel, directeur van de J.C. van Kessel Groep haakt hier op in. ,,De locatie van het nieuwe pand is een prominente plek bij de entree van het bedrijvenpark Medel in de representatieve zone. Dit vroeg natuurlijk om een opvallend ontwerp door ons architectenbureau. Het kantoor is gevat in een blauw kader met vrijwel gesloten zijgevels met verticaal geplaatste lichtstroken. De voorzijde is een glazen vliesgevel met diepteverschillen. De stalen V-vormige kolommen verwijzen naar het hightech karakter van de firma Kranendonk. Kranendonk opereert op het topniveau van de robottechniek en is continu bezig met het ontwerp van nieuwe robottoepassingen."

Arie Kranendonk beschrijft het ontwerp van de hoge hal. ,,De achtergelegen hallen zijn neutraler van kleur en uitstraling. Er is gekozen voor een praktische, functionele invulling. In de werkplaats en assemblagehal bevinden zich twee grote kraanbanen. Ook heeft Bouwbedrijf J.C. van Kessel een hoog bordes gebouwd, zodat onze bezoekers uit binnen- en buitenland de hal en het productieproces kunnen bezichtigen. Verder is er een conferentieruimte voor de cursussen en trainingen die we geven."

Het nieuwe onderkomen is na de toost goed ingeluid, met een groot feest voor alle medewerkers van Kranendonk uit Tiel, Denemarken en Japan. Dit, terwijl de dag er voor al ruim 100 klanten uit ruim 20 verschillende landen, de eerste robotinstallaties in het nieuwe complex aan het werk hebben kunnen zien. Het hightech bedrijf is nu op alle fronten helemaal klaar voor de toekomst.

Foto 1: Dhr. Arie Kranendonk, Dhr. Adrie van Kessel en Dhr. Laurens Verspuij toasten op de opening

Foto 2: Het nieuwe onderkomen van Kranendonk Production Systems aan de Biezenwei