• RobWelding

Kwaliteitsverbetering dankzij lasrobot

TIEL Sinds januari 2015 ontlast lasrobotspecialist RobWelding de Metaalwarenfabriek Latenstein uit Tiel, door wekelijks 2.000 halters op één van hun lasrobots te lassen. Voorheen laste Latenstein deze duizenden halters met de hand.

,,Op een lasrobot gaat het lassen niet alleen veel sneller, de laskwaliteit is ook constant. Bij het met de hand lassen van 2.000 tot 3.000 halters per week is het lastig om de kwaliteit constant te houden", licht RobWelding-directeur Karel van Vlastuin toe. ,,Dankzij het robotlassen is ook onze productkwaliteit verbeterd, wij hebben nu namelijk geen lasspatten meer", voegt Ad Aanen, logistiek manager bij Latenstein, hieraan toe.

De halters die Metaalwarenfabriek Latenstein produceert zijn bestemd voor de ophanging van turboladers voor turbodieselmotoren. De Tielse onderneming is hoofdzakelijk actief in de automotive-industrie en biedt hun klanten een compleet traject aan voor de metaalwarenproductie, van ontwikkeling, prototype- en gereedschapsbouw tot serieproductie.

RobWelding is totaalleverancier op lasrobotgebied. De lasrobotspecialist verkoopt en verhuurt lasrobots, maakt lasontwerpen, ontwikkelt lasprogramma's, ontwerpt mallen en neemt voor meerdere bedrijven het laswerk uit handen.