• Aafje van IJzendoorn

LaVita: 'Bij ons word je écht geholpen'

Advertorial

TIEL Zeventien jaar geleden startte Annet Gerritsen met haar zus Jose de winkel LaVita. Waar toen alleen nog vrouwenmode verkocht werd, wordt inmiddels ook al een aantal jaren mannenmode verkocht. Haar passie voor mode komt tot uiting in haar winkel. ,,Het is gewoon de leukste winkel van Tiel."

Het gaat goed met LaVita, de kledingwinkel van Annet Gerritsen. ,,We hebben de crisis achter de rug en overleefd. Altijd zijn we opzoek naar nieuwe merken. Trends komen en gaan, maar ook merken komen en gaan. Constant zijn we op zoek naar iets nieuws." Zo bezoeken ze onder andere beurzen en kijken ze veel in modebladen. ,,Iedere keer moet je zorgen dat je op tijd bent. De modewereld is steeds in beweging."

,,Mensen weten dat we een verrassende collectie hebben: divers en nieuw." Al jaren verkoopt LaVita het Nederlandse lifestyle merk 10Days. ,,Fashion maar toch comfortabel met een geheel eigen gezicht. We verkopen hemdjes met kruisbandjes op de rug van dat merk. Deze verkopen we al een lange tijd en passen helemaal bij ons." Onlangs heeft LaVita het merk Zhrill aan de dameskleding toegevoegd. ,,Dit is een nieuw jeansmerk met mooi uitgewerkte denims, en een super pasvorm." Ook starten ze binnenkort met de verkoop van het merk Catwalk Junkie en Rue de Femme.

Ze heeft drie pijlers op het gebied van mannenkleding. ,,PME is een merk dat ik heel goed verkoop. Het is een mooi, stoer merk en heeft prachtige details. Daarnaast hebben we Cast Iron. Dit is weer wat hipper." En Scotch & Soda voor de eigenzinnige man. Daarnaast verkoopt ze G-Star, Antony Morato en Petrol.

KRACHT

,,We zitten eigenlijk tussen het modehuis en de jeanszaken. Het is fashion, mooi en wat hipper en eigentijdser. Bij ons word je écht geholpen. We willen je als een koning of koningin behandelen en nemen de tijd voor je. Ondertussen krijg je een lekkere kop koffie. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. We zorgen voor de juiste combinaties van kleding. We gaan op zoek naar kleding die past bij de klant en heel vaak verrassen we de klant."

Het leukste aan haar werk vindt ze 'het winkeltje spelen'. ,,De gezelligheid, het contact met mensen die binnen komen lopen. Dat ze iets nieuws willen en dat jij dan de juiste kleding pakt. En dat ze vervolgens verrast en heel blij zijn. Je doet je best voor de klant om een zo leuk mogelijk item uit te zoeken. Sommige klanten lopen hier al van het begin af aan. Daar heb je echt een band mee opgebouwd. Wij zijn echt mensen-mensen."

LaVita bestaat uit een vast team van zes. ,,Dit geeft rust voor zowel onszelf als voor de klanten." Alle medewerkers hebben inmiddels een jubileum achter de rug; vijf jaar in dienst en een paar al tien jaar. ,,De laatste jaren zijn we een heel vast en hecht team geworden. Het komt niet zo vaak voor dat we met z'n allen op pad gaan, maar binnenkort gaan we gezellig een paar dagen weg. De winkel gaat dan maandag 27 en dinsdag 28 november twee dagen dicht."

LaVita Men & Women zit in de Weerstraat 12 in Tiel. ,,Het is de leukste straat van de stad zeg ik altijd."