• Het nieuwe interieur van De Waterspiegel.

    Eyelike Doorn

Make-over voor De Waterspiegel

MAURIK Pannenkoekenhuis De Waterspiegel in Maurik; bekenden glimlachen bij de het horen van de naam. Gezellige familie-uitjes, vriendelijke bediening, een mooi uitzicht en nette prijzen. Gezinnen met kids, maar ook stelletjes, ouderen, waterliefhebbers, toeristen en heel veel anderen komen hier graag. Afgelopen periode heeft het restaurant een complete metamorfose ondergaan, waarbij extra is opgelet dat de warmte en sfeer zijn gebleven.

Kees Haalboom is de nieuwe eigenaar van Pannenkoekenhuis De Waterspiegel. Hij is ook eigenaar van de pannenkoekenhuizen Bergzicht in Woudenberg, De Bijenmarkt in Veenendaal en De Langenberg in Ede. Voor hem is De Waterspiegel een perfecte aanvulling om het klavertje vier rond te krijgen.

Haalboom: ,,De Waterspiegel gaat zeven dagen per week van 11.00 tot 20.30 uur open. In eerste instantie, want de tijden liggen nog niet helemaal vast. We houden ruimte om eventueel bij te sturen. Jan Ruisch van onze vestiging in Ede neemt als locatiemanager de honneurs waar. Bart Berghmans gaat als chef-kok het nieuwe team aansturen. Bart werkt ruim twintig jaar in onze pannenkoekenhuizen en gaat onze werkwijze in Maurik introduceren. Voor de rest komen alle medewerkers uit de omgeving. Ik heb al hele aparte plaatsnamen voorbij horen komen.''

MEGA-SERRE Het fraai vernieuwde horecapand oogt alsof het al veel langer in gebruik is. Het overkapte terras is omgetoverd in een mega-serre met zicht op de skyline van Maurik. Warme lampen houden het donkere en koude weer lekker buiten en de verhoogde haard maakt het sfeertje af.

Algemeen manager Alex Blaauwendraat is al langer drukdoende geweest met het coördineren van de bouw en inrichting. Hij vertelt dat hij zichzelf ontzettend verheugd op de daadwerkelijke opening.

Alex: ,,We zijn anders dan anderen. Een roodgeblokt tafelkleedje zul je hier niet snel vinden. Eigentijds, modern en inspirerend, maar ook toegankelijk, vriendelijk en prikkelend. Iedere gast moet zich wel thuis voelen in deze warme, sprankelende omgeving. En vanzelfsprekend doet de bediening daar vrolijk aan mee. Naast ons uitgebreide assortiment aan pannenkoeken, van zoet tot hartig, hebben wij een uitgebreide lunch-en dinerkaart met een keuze variërend van (maaltijd)salades tot kipsaté en heerlijke Beach burgers. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een gezellige borrel. We hebben alle positieve ervaringen uit de andere restaurants meegenomen en passen dit hier bij De Waterspiegel met een lach toe.''

Haalboom knikt instemmend en vertelt dat De Waterspiegel niet alleen geschikt is voor families met kinderen, maar dat zelfs de zakelijke gast zich hier thuis voelt. Ook het vieren van een familiefeestje behoort tot de mogelijkheden.

Het nieuwe restaurant telt 195 eetplaatsen binnen en 250 stoelen op het terras. Op drukke tijden is het mogelijk om 1000 tot 1500 pannenkoeken per dag te serveren.

a[ Pannenkoekenhuis De Waterspiegel, Eiland van Maurik 8, 4021 GG te Maurik. Telefoon 0344-691232. Reserveren kan via info@dewaterspiegel-maurik.nl of via de website www.pannenkoekenhuizen.com