• Björn Peters, de vierde generatie van Miltonhouse.

    Neeltje van Triest

Miltonhouse is open op Tweede Pinksterdag

BEUSICHEM Woonspeciaalzaak Miltonhouse in Beusichem heeft de bovenverdieping voor een groot deel opnieuw ingericht. Omdat zeer regelmatig nieuwe meubelen aan de bestaande collectie worden toegevoegd, was het plaatsmaken voor sfeervolle slaapafdeling een kwestie van goed plannen. Mooie boxsprings van het Nederlandse merk Puur en het Deense merk Skagen geven hier nu hun visitekaartje af.

Eigenaar Björn Peters is in zijn nopjes met deze nieuwe toevoeging. Negen opstellingen staan als voorbeeld op de bovenverdieping, maar de uitvoeringen zijn legio. Vier bedden van het merk Puur, vijf van Skagen.

Björn: ,,Het zijn Europese bedden die aan de Europese eisen voldoen. Skagen is een Deens merk, maar de bedden worden in Polen vervaardigd. Hij wijst op het feit dat het vervoer van de bedden bijdraagt aan de duurzaamheid van het product. Gewoon over land en niet weken onderweg over zee. Alle boxsprings zijn met of zonder hoofdboard verkrijgbaar en in de rest van de winkels zijn voldoende kastjes en krukjes voorhanden die dienst kunnen doen als nachtkastje. Er zijn ook bijpassende gestoffeerde nachtkastjes verkrijgbaar, maar de klanten die hier binnenkomen maken liever hun eigen sfeer.''

Daarnaast is de Skagen boxspring vervaardigd van massief en hechthout. De matrassen liggen in een open box, wat het comfort en de ventilatie zeker ten goede komt. Alle boxen zijn standaard met een pocketvering uitgevoerd. Hierbij zijn de veren afzonderlijk in een "pocket" geplaatst waardoor deze individueel kunnen inveren. Bij een Bonell-vering zijn de veren aaneengeschakeld en ontstaat er sneller een 'kuil' in de boxspring.

Alle Boxsprings zijn in een vast en in een verstelbare uitvoering te leveren, tevens kunnen de boxsprings worden uitgevoerd worden met verschillende poten en vanzelfsprekend is de bekleding ook naar eigen smaak aan te passen.

Björn: ,,We zetten beide merken tegen een zeer interessante prijs weg. De goedkoopste uitvoering staat hier inclusief topper en matrassen voor nog geen duizend euro. En op Tweede Pinksterdag geven we daar nog eens 15% extra korting op ter introductie.

Björn Peters is de vierde generatie die in de meubelbranche zit. Zijn voorvaderen zijn net als hij altijd innovatief bezig geweest. Overgrootvader woonde in Oss, kocht meubelen boven de Lek en kwam af en toe met zijn meubelen langs Beusichem via het pontje. Zijn grootvader beheerde een eigen winkel en liet het marktleven achter zich. Zijn vader kocht het huidige pand aan de Klassenburgerstraat in Beusichem en gebruikte dat als fabrieksshowroom. Hier waren winkeliers met hun klanten welkom om te kiezen. Björn heeft op zijn beurt daar het internetwinkelen en de winkelverkoop aan toegevoegd.

Björn: ,,Regelmatig komen hier klanten binnen, en niet alleen uit de directe omgeving, die al op internet hebben rondgekeken en weten wat ze willen. Juist de combinatie van winkel en site werkt uitstekend. Thuis op je gemak kiezen en meten en hier de uiteindelijke keuze nog eens goed bekijken en bestellen.''

Miltonhouse, Klassenburgerstraat 3, Beusichem, 0345-752858 of www.miltonhouse.nl.