• Foto Jan Willem Keij

Nationale distributiecentrum Plus Supermarkt vestigt zich op Medel

TIEL De supermarktorganisatie Plus vestigt haar Nationale Distributiecentrum op het Bedrijvenpark Medel. Het gaat om een verkoop van in totaal 17 ha terrein, verdeeld over twee fases. Met de komst van Plus naar Medel is de eerste verkoop op Medel uitbreiding een feit. Begin 2018 vangen de bouwwerkzaamheden van Plus aan. Op Medel uitbreiding is dan nog ca. 35 ha direct uitgeefbare grond beschikbaar.

Vanaf 2020 worden alle Plus supermarkten bevoorraad vanuit één nieuw, volledig gemechaniseerd distributiecentrum. De activiteiten van de vier bestaande distributiecentra worden stapsgewijs overgeheveld naar het nieuwe distributiecentrum in Tiel, dat één van de modernste food-distributiecentra voor houdbare producten van Nederland wordt. Deze toekomstvisie maakte Plus vrijdag bekend aan haar medewerkers.

Jan Brouwer, algemeen directeur: ,,We willen volgend jaar starten met de bouw van een hypermodern distributiecentrum in het centrum van het land. Een belangrijke stap voor Plus, want opereren vanuit één volledig gemechaniseerd distributiecentrum zorgt voor een substantiële kostenreductie. In deze competitieve branche is dat belangrijk voor de concurrentiepositie van Plus in de toekomst. Het is niet een besluit dat je zomaar neemt, want het heeft een grote impact op een deel van onze medewerkers. Het houdt namelijk ook in dat we op termijn de activiteiten van de vier bestaande regionale distributiecentra stapsgewijs gaan toevoegen aan het nieuwe distributiecentrum. Het eerste distributiecentrum gaat in onze visie over ongeveer drie jaar over. Dit geeft ons de tijd om onze medewerkers te helpen in de begeleiding naar hun nieuwe toekomst."