Nieuw beweegprogramma 'Zwangeren in Beweging'

TIEL Op 5 oktober start 'Zwangeren in Beweging', een nieuw initiatief van het Eerstelijns Centrum Tiel voor alle zwangere vrouwen uit Tiel en omgeving.

'Zwangeren in Beweging' biedt een gevarieerd beweegprogramma voor zwangeren, afgewisseld met informatieve en gezellige thema-avonden. Deze thema-avonden gaan vooral over gezonde voeding, ademhaling- en ontspanningsoefeningen, mentaal welzijn, overgang naar het ouderschap, maar er zal ook een bezoek aan het zwembad worden gebracht en bij voldoende interesse zullen er kookworkshops worden georganiseerd.

Het beweegprogramma is een aanvulling op de bestaande zwangerschapscursussen in de regio en heeft als doel het bevorderen van de zowel de fysieke, als mentale fitheid van zwangeren, ter voorbereiding op de bevalling, een beter herstel na de bevalling en de overgang naar het ouderschap.

Zwangeren in Beweging is een initiatief van Verloskundig Centrum Tiel, in samenwerking met verschillende zorgprofessionals zoals Diëtistenpraktijk Becks&Havers, Sport- en gezondheidscentrum Body-Dynamics van Tenny van den Berg, Gezin in Balans orthopedagoog Karlijn Arntz en Oefentherapie Cesar Tiel, maar ook GGD Gelderland-Zuid en Gemeente Tiel.

Op maandag 5 oktober start het programma om 19.30 uur in het Eerstelijns Centrum Tiel, Dodewaardlaan 5-07 in Tiel. Om 19.45 uur begint de wandeling. De eerste les is gratis, daarna kan er een strippenkaart van 10 bijeenkomsten, inclusief 2 thema-avonden gekocht worden voor €65,00.

Aanmelden kan via Body-Dynamics Tenny van den Berg, 0344-619777

Info: www.facebook.com/zwangereninbeweging