• Sinds kort ondernemen Villa Muze en Jakubowski & Vlasblom in 't Koopmanshuys aan de Voorstraat 1 en 3 in Buren.

    Neeltje van Triest

Nieuwe sfeermakers in Buren

Advertorial

BUREN Buren heeft er twee nieuwe ondernemers met stijl bij. Sinds kort ondernemen Villa Muze en Jakubowski & Vlasblom in 't Koopmanshuys aan de Voorstraat 1 en 3. Door de samensmelting van een opvallende identiteit en hoogwaardig aanbod en dit te bundelen met een hartelijk welkom en vrolijke creativiteit, heeft menigeen dit adres van meet af aan in het hart gesloten.

Zowel de dames van Villa Muze als het duo Jakubowski & Vlasblom zochten een zichtlocatie dat paste bij de identiteit van hun onderneming. In Buren vormen ze nu de basis van wat een 'warenhuis van belevenis en schoonheid' moet worden. Ze zijn vastbesloten om meer 'reuring' in Buren te brengen.

Edelsmid René Vlasblom: ,,Het voelt als boffen dat we hier mogen werken.'' De lat ligt hoog, want de verhuurders willen echt iets toevoegen aan de charme van Buren. Zij gaven daarvoor het monumentale pand een fikse opknapbeurt: er is met respect omgegaan met het verleden. Wij zijn er blij mee.

Ook de bovenliggende ruimten worden verhuurd. Aspirant-huurders dienen net als de twee ondernemers beneden wel het verschil te maken. Schoonheid, beleving, ambacht en kunst onder één dak is het streven. Een eerste aspirant-huurder heeft zich inmiddels gemeld.

Moeder en dochter Mechteld en Ulla vormen Villa Muze. Ze maakten een half jaar geleden voor het eerst kennis met Mirjam Jakubowski en René Vlasblom en dat voelde direct goed. Vier gevoelsmensen, sensitief en inlevend. Ze zijn er zeker van dat ze met elkaar het avontuur aan willen gaan.

Villa Muze is gespecialiseerd in kleuren, materialen, geuren en stoffen. Zelfs het simpelste boeketje draagt de fingerprint van Villa Muze. Interieurstyling, floral design, het verzorgen van fotoshoots, alles is mogelijk. De sfeerwinkel is het hart van de onderneming. Ulla: ,,Het toekomstige bruidje kan bijvoorbeeld hier in het trouwstadje Buren uitstekend terecht. Daarnaast verzorgen we bloemobjecten voor andere levensmomenten, een bloemenabonnement of een opstelling in een kerk. We verzorgen boven workshops in de stroom van de seizoenen. Kerstkransen, guirlandes en tafelstukken, geheel verzorgd met lunch en materialen. In januari starten we met een cursus de kunst van je thuisvoelen. En vanzelfsprekend maken we zoveel mogelijk seizoensgebonden bloemwerk in de winkel.''

Wie een ontwerp op maat wil van eigen -familie- sieraden vol stijlvolle elementen, kan voor een bijzonder sieraad bij Jakubowski & Vlasblom terecht.

Mirjam: ,,Wij smelten niet direct en alles om, we behouden liever de stijlvolle elementen en gaan daar mee aan de slag. Kijk deze moeder en dochter ring van Mechteld en Ulla zit vol symboliek. Het gaat niet alleen om de techniek, maar ook om de vormgeving. Oud goud met een nieuw verhaal, een nieuw hoofdstuk in het leven. We zijn altijd op zoek naar het persoonlijke. We verbinden het verhaal van makers en dragers, haute couture in vele facetten.''

a[ 't Koopmanshuys, Voorstraat 1-3, Buren, www.jakubowski-vlasblom.com of www.villamuze.nl.