• Tiel, 29 maart 2017
    Bij het plaatsnaambord op de Provincialeweg N834 nabij Thedinghsweert heeft binnenstad manager Gert-Jan van Ingen het FairTrade bord onhuld.
    copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

    Jan Bouwhuis

Onthulling Fair Trade Gemeente bord bij entree Tiel

TIEL Gert-Jan van Ingen, binnenstad manager Tiel, heeft woensdag 29 maart het FairTrade bord bij een van de invalswegen van Tiel onthuld. Deze borden zijn nu te vinden onder het plaatsnaambord bij de belangrijke invalswegen van Tiel.

Gert-Jan van Ingen sprak lovende woorden over de prachtig uitgevoerde borden: ,,Echt een toegevoegde waarde voor de Gemeente Tiel." Hij gaf ook aan dat er steeds meer mogelijkheden zijn om in Tiel FairTrade, duurzaam en ecologisch inkopen te doen. Om de bekendheid hiervan te vergroten wordt momenteel gekeken naar een FairTraderoute-app voor Tiel.

Ook wethouder Verspuij was aanwezig, namens de Gemeente Tiel. Daarnaast FairTrade ondernemers en leden van de werkgroep, omringd door exotisch en FairTrade fruit.

In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor eerlijke internationale handel en duurzame productie. Om te zorgen dat meer mensen in ontwikkelingslanden een kans krijgen om hun levensstandaard te verhogen en zich te ontwikkelen, is het belangrijk dat meer producten volgens de FairTrade principes worden verhandeld.

Dat kan wanneer meer consumenten en bedrijven FairTrade producten kopen, maar ook wanneer meer winkels, groothandels en cateraars voldoenden FairTrade producten aanbieden.

De FairTrade Gemeentecampagne probeert daarom de vraag en het aanbod van FairTrade in Nederland te vergroten.

De titel FairTrade gemeente is een mooie opsteker voor de Tielse FairTrade werkgroep. De werkgroep gaat nu met nog meer enthousiasme door met FairTrade promotie. Meedoen? Stuur een mailtje naar tiel.fairtrade@kpnmail.nl